Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
kljukica

Življenje s kljukicami

Življenje s kljukicami

Vrnila se bom v šolske dni, čeprav ta prispevek ni namenjen šolarjem. Naj vas najprej nekaj vprašam. Se še spomnite let, ko ste gulili šolske klopi? V našem razredu (oz. kar vseh) se je trlo sošolcev, ki so tekmovali za čebelice, kljukice in petke. Kako je bilo pri vas?

Upam, da se vam je zarisal nasmešek na obraz, ko ste se spomnili tistega Mihca ali Špelce, ki sta vedno dvignila roko in sta vedno znala odgovoriti na vsa vprašanja. No, vsaj jaz sem se spomnila na nekaj takšnih sošolcev.

Mogoče si me predstavljate kot najboljšo učenko, saj se še vedno vsak dan učim novih spretnosti, vendar se ne bi mogli bolj motiti. Nisem bila med najboljšimi učenci. Kar pogosto sem »sedela na ušesih« ali v mislih vrtela: »Naj ne bom vprašana.«. 

Ostane samo še "Je bela cesta..."

V kolikor ste že nekaj časa z menoj, ste me večkrat slišali povedati kaj krepkega čez »moje kljukice«. To so tiste, ki mi jo vedno znova zagodejo. Prav včeraj sem izgubila ves delovni dan zaradi njih in večkrat mi je ušla: »Je bela cesta….«.

Naj vam  povem, kaj se je zgodilo. Ob popravku in posodobitvi Moje Akademije, sem bila ponosna na svoje delo. Nekaj sem izboljšala. Včeraj zjutraj pa me pričaka e-sporočilo, da gospod nečesa ni mogel naročiti. Prepričana sem bila, da bova rešila zadevo v hipu.

No, pa ni šlo. Uro zatem se mi oglasi ena od udeleženk tečaja, da se želi vpisati v nov tečaj, pa nikakor ne more videti vsebine tečaja, niti ga naročiti. Še bolj sem postala pozorna. Ne bom vas dolgočasila s podrobnostmi.

Ena kljukica za cel tim strokovnjakov

Za raziskovanje napake sem porabila vse dopoldne. Zatem sem morala najeti še zunanjo pomoč in biti informatikom na voljo za nekatere malenkosti, ki jih brez moje prisotnosti niso mogli razbrati.

Popoldan so mi izvajalci le sporočili, naj odstranim eno kljukico in bo vse normalno delovalo. Res je bilo tako.

Z delovanjem strani in njeno varnostjo ni bilo nič narobe. Le tista kljukica je sistemu povedala, naj nikomur, razen vpisanim v enega od tečajev, ne pokaže nobenega tečaja, knjige ali karkoli drugega iz moje ponudbe.

Ne le, da sem izgubila delovni dan. Poleg tega, sem morala plačati še zunanjo pomoč. Gospa, ki me je opozorila na napako, pa pravi, da se je pojavljala že več kot teden dni. Takrat sem dojela, da za slabo prodajo ni kriv »napačen čas«, pač pa moja kljukica.

Tako, vidite, je včasih naporno živeti s kljukicami.  Še posebno takrat, ko se ne zavedamo, da so nam naredile več škode kot koristi. Čeprav si jih ljudje želimo, ni nujno, da so dobre za nas.

Črne pike in cveki

Priznam, da je okus uspeha sladek in ni lepšega, ko življenje teče po začrtanih tirnicah. Pa vendar se mora vsakdo od nas sprijazniti z dejstvom, da kljukice v življenju marsikdaj zamenjajo črne pike.

Otroke pošiljamo v šolo in mnogi starši od njih pričakujejo le petke in najvišje dosežke. Ampak, malce pomislite! Otrok, ki se že v šoli ne nauči živeti s kakšno črno piko, pozabljeno domačo nalogo ali cvekom, se v življenju težko sprijazni z odvečnimi kljukicami.

Naj vam povem, kako se je vse skupaj končalo. Gospa je bila vesela, ker sem hitro rešila težavo. Ker sem imela slabo vest, sem ji, poleg opravičila, dodala še res lep bonus v zahvalo za opozorilo na napako in razumevanje ob reševanju le-te.

Na koncu sva bili obe zadovoljni. Ona, ker zdaj vse deluje in je prejela, kar ji bo v veliko pomoč. Jaz pa zato, ker sem našla tisto kljukico in zdaj vem, da je nikoli več ne smem stisniti. Ne le to. Vem tudi, kdaj je še kako primerna za uporabo.

Upam, da ste se skozi današnji prispevek večkrat nasmehnili in pomislili, kako zanimivo je življenje. Najlepše je, ko se izmenjujeta črno-bela kombinacija. Vmes pa lahko sežemo do mavrice.

Vesela bom vašega komentarja, v katerem mi povejte, ali imate svoje kljukice, kako se počutite z njimi ali brez njih.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply