Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
Delo preko interneta

Delo preko interneta za vsakogar

Delo preko interneta 

V letošnjem letu sem se odločila raziskati delo preko interneta. Mnogo mojih klientov in udeležencev tečaja namreč išče način, kako dodatno zaslužiti.

Prispevek bom v nadaljevanju poskušala ubesediti tako, da bo v pomoč tudi podjetnikom, ki razmišljate, kako hitreje in bolje uspeti na internetu. Rada bi vam prikazala vsaj osnovno sliko, kako preprosto je, čeprav se sprva morda zdi težko, če se lotevate brez izkušenj ali predznanja.

Meni se vsaka nova stvar zdi težka ali nerazumljiva. Ko pa jo začnem udejanjati, se vse spremeni. Najbolj komplicirane zadeve po nekaj mesecih ali letih postanejo enostavne.

Najboljši način za delo preko interneta je lasten program

Po mojem mnenju je najbolje, da izberete za svoje delovanje nekaj, kar imate radi. Veliko zamisli, kako in kaj izbrati, najdete v knjigi Denar – Kako se znebiti dolgov in začeti varčevati ter v tečaju z istim imenom.

Karkoli boste delali z ljubeznijo, bo povzročilo rast in razvoj. Sčasoma lahko vaš mali projekt prerase v večjega, celo velikega. Vanj boste lahko vložili del sebe in vsemu svetu pokazali, kdo ste v resnici.

Je pa to najtežja pot, kjer se pojavlja polno strahov in nezaupanja vase ali v svet okoli vas, zato je verjetno še niste izbrali, če še iščete namige, kako začeti.

Alternativa lastnemu programu

Ob pisanju knjige in ustvarjanju tečaja nisem pomislila, da bi bilo vredno vanju vključiti v poglavju, ki predstavlja delo od doma ali dodaten zaslužek ob službi, tudi delo preko interneta. Zato vam bom poskušala čim bolj kratko opisati nekaj načinov, kako zaslužiti od doma preko svetovnega spleta.

Spodaj opisani način je primeren za vas tudi, če nimate svoje dejavnosti. Zanj ne potrebujete svoje ideje in velikih investicij v obliki denarja ter časa. Ne potrebujete lastne storitve ali izdelka. Uporabili boste, kar ponuja vaš dobavitelj. 

Začnete lahko takoj in brezplačno ali z zelo nizkimi vložki. Vedeti pa morate, da brez investicije ne bo nič rastlo kot si verjetno želite. Investirati boste morali ogromno prostega časa ali vložiti nekaj denarja.

Affiliate programi

V ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Avstraliji in Novi Zelandiji so zelo razviti t.i. »affiliate programi«. Bliskovito pa se širijo tudi na preostanek sveta. Celo v Sloveniji jih nekaj že obstaja. 

Poenostavljeno bi lahko rekla, da so to programi, kjer promovirate (reklamirate) neko podjetje in njegovo ponudbo. V zameno za vloženi čas, denar in energijo, prejmete določen odstotek provizije od uresničene prodaje.

Torej, za samo promocijo vas ne bo nihče plačal. Prejeli pa boste delež od prodaje za tisto, kar je podjetje z vašo pomočjo prodalo.

Provizije se gibljejo v tujini od 2% do 90%, včasih celo do 100% prodaje. Odvisne so od tega, koliko ste investirali v projekt. Mnoge projekte lahko začnete kot brezplačni član, in tako običajno zaslužite 2% do 10% od prodaje.

Podjetje Internet Profits

Podjetje Internet Profits je ustanovil in ga še vedno vodi moj prijatelj in mentor Dean Holland. Zanimivo je slišati njegovo zgodbo. Leta 2008 se je spopadal s $60,000 dolga, ki ga ni zmogel odplačati. Danes njegovo podjetje ustvari 4 mio $ prometa. 

Dean Holland se je odločil, da podari svojo knjigo Affiliate Marketers Playbook (samo v angleščini), v kateri pojasnjuje, kaj je affiliate marketing. V njej boste našli bistvo te dejavnosti in skrivnost, s katero lahko zaslužite celo več tisoč dolarjev mesečno.


Za vsakega začetnika, je to obvezno gradivo, saj boste veliko bolj uspešni, če boste pridobili znanje, preden se lotite kakršnega koli posla. Če delujete ali si želite ustvariti uspešen posel na internetu, vam knjigo toplo priporočam. 

V podjetju ponujajo tudi certificirane programe, kjer se poglobljeno naučite vsega, kar mora podjetnik vedeti o internetni predstavitvi. Sama sem se za certifikacijo odločila že pred leti in zelo mi je koristila tudi pri mojem poslovanju v Sloveniji. 

Začnete lahko brezplačno, a čim prej nadgradite članstvo

Mnogo affiliate programov je brezplačnih. Nekateri so na voljo samo kot plačljiva opcija. V kolikor nekaj mesecev vztrajate pri brezplačnem programu, vam hitro postane jasno, da je veliko bolje plačati mesečno, letno ali doživljenjsko članarino. 

S plačilom članarine namreč podjetju pokažete, da ste resni in odločeni svoj posel voditi v rast in razvoj. Podjetje vas od tedaj dalje nagradi z višjimi provizijami.

Nisem še povsem ugotovila, kako oblikujejo višino članarine. Ostanite z menoj, pa vam morda čez nekaj časa lahko povem več o tem, če bom odkrila.

Dozdeva pa se mi, da je odvisna od tega, koliko je možnosti za zaslužek. Več, kot lahko zaslužite, več boste morali plačati. Manjši, kot so potencialni zaslužki, nižji prispevek boste plačali.

Izkoristite dostop do interneta

Dobra stran promocije oz. affiliate programov je predvsem v tem, da so vložki majhni. Za promocijo pa vam je na voljo ves splet. V današnjem času je zaradi razširjenosti interneta dostop do novih poslovnih povezav zelo enostaven.

Po podatkih, ki sem jih našla na Internet Live Stats, trenutno internet uporablja okoli 3,5 milijarde ljudi po vsem svetu. Ta številka narašča za dober odstotek letno.

Vsi ti so potencialni kandidati, da bodo na internetu tudi nekaj kupili. V ZDA je internetna prodaja vredna skoraj 350 milijard USD, verjetno celo več.

S tem, ko izberete ustrezen izdelek ali storitev in o tem poveste naprej, ljudem pomagate izbrati, kar bodo tako ali tako slej kot prej kupili.Plačajo isto vrednost kot bi jo brez vas. Kljub temu sebi pomagate do dodatnega zaslužka, ki bi ga sicer v celoti pridobilo podjetje, ki izdelek ali storitev ponuja. 

Mogoče sovražite besedo promocija ali pa prodaja. Ampak, poglejte praktično. Če veste za dobro priložnost, je bolje, da kupijo nekaj kvalitetnega od vas kot zapravljajo za nekoristne izdelke ali storitve. Za svoje delo zato prejmete ustrezno provizijo.

Preskočite naslednji odstavek, če vas delo preko interneta ne zanima

Vem, da vse obiskovalce moje spletne strani podrobnosti o zaslužku preko interneta ne zanimajo.

V kolikor spadate med tiste, ki resno razmišljate o zaslužku preko interneta in razumete angleško, vam toplo priporočam brezplačno knjigo Affiliate Marketing Playbook mojega mentorja Deana Hollanda.

Knjigo vam bo podaril, plačati pa bo potrebno stroške pošiljanja.Za ta malenkosten znesek boste prejeli tudi dodatni trening, s katerim lahko začnete takoj in ga zaključite, še preden knjiga prispe po pošti do vas. 


About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Leave a Comment:

5 comments
Add Your Reply