Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
Nov začetek

Start z ničelne točke

Start z ničelne točke 

Danes, ko pripravljam ta prispevek, čutim potrebo, da vam povem, kako je začeti z ničelne točke. Verjetno poznate občutek, ampak morda se boste zavedli še česa novega.

Dolgo časa nisem vedela, morda pa nisem zmogla sprejeti dejstva, da vsakdo od nas, tudi vi, lahko začne le tam, kjer se nahaja.

Odkar pomnim, sem imela velike želje in barvne vizije o svetli prihodnosti. Včasih sem jo dosegla in uživala v njej, a pogosto se mi je izmikala. Šele mnogo let kasneje sem ugotovila, da sem vsakokrat, ko se mi je to zgodilo, naredila eno bistveno napako.

Napako, ki jo najverjetneje delate v svojem življenju tudi sami. Ta prispevek je namenjen temu, da se je začnete zavedati in si za trenutek oddahnete od skrbi ali od velikih načrtov za prihodnost. Verjemite mi, hitreje jih boste uresničili, če to storite.

Zakaj nič ne teče gladko

Vrsto let sem se večkrat vprašala zakaj zadeve ne tečejo kot si želim. Vpisala sem se na dodaten študij, najemala različne svetovalce in mentorje ter počela »by the book«, torej tako, kot so mi svetovali.

Napisala sem si svoje cilje, načrtovala svoje aktivnosti, preizkušala različne vrste koledarjev in se trudila, da bi dosegla, kar si želim. Pa ni šlo vse po načrtih, še manj pa gladko.

Mogoče ste se tudi sami znašli v podobni situaciji in se sprašujete kaj je narobe z vami. Naj vam povem, da ni prav nič narobe z vami. Le sistema, ki bi vam pomagal organizirati vse, kar si želite, v popolno celoto, še niste našli.

Mudi se, a se ustavite

Zato je moj nasvet, da se najprej ustavite in si priznajte kje ste ter kako se počutite. To je bila osnovna lekcija zame in deluje v primerih drugih ljudi, ki se znajdejo v začaranem krogu.

Veliko lažje je, če vam nekdo pomaga s pomočjo natančno usmerjenih vprašanj pri prepoznavanju glavnih smernic, ampak do določene mere to lahko naredite tudi sami.

Kaj ste v resnici naredili

Danes sem se zavedla, da na projektu osebne in poslovne rasti pravzaprav nisem naredila še skoraj ničesar. Uporabljam ga od leta 1993, o njem razmišljam in občasno pomagam kateremu od klientov ali slušateljev mojih tečajev.

V resnici pa doslej še nikoli nisem obelodanila, kako lahko ljudem pomagam iz stiske, začaranega kroga in občutka, da se bodo zlomili pod pritiski. Nikoli o tem nisem kaj dosti govorila, niti pisala. Vsaj ne, kot bi bilo potrebno za uspešen projekt.

Zato lahko rečem, da danes končno tudi javno dodajam paleti svojega delovanja še eno od svojih velikih ljubezni. Venčku različnih načinov, s katerimi pomagam ljudem do lepšega življenja, zdaj dodajam še osebno in poslovno preobrazbo.

Zdaj ste na vrsti vi, da se vprašate kaj ste v resnici naredili, da bi uresničili svoje načrte. Mogoče ste mi podobni in se že toliko časa ukvarjate z njimi, da več ne veste kako začeti.

Mogoče menite, da že vsi počnejo, kar si vi želite. Ali pa ste prepričani, da že vsi vedo glede vaših projektov (ali pa čisto vsakodnevnih življenjskih zadev), pa ni pričakovanega odziva z njihove strani.

Ampak, če boste pogledali na zadevo nepristransko, boste verjetno ugotovili, da ste si želeli narediti vse, kar je v vaši moči. A niste. Morda ste na poti omagali ali pa vas je kakšen »kradljivec vaših sanj« prepričal, da ne zmorete ali ni vredno.

Napaka, ki uničuje vaše sanje

Morda se sprašujete, zakaj danes pišem o tem in kakšno zvezo ima z napako, ki sem jo omenila na začetku. Karkoli začenjate, je potrebno začeti na točki, na kateri se nahajate. Torej, danes pri zdravi pameti trdim, da začenjam z nične točke, torej s startnega mesta.

Projekt ni bil deležen še nobene promocije, razen nekaj povabil mojim Facebook prijateljem, da se mi pridružijo. Spletna stran je, kot vidite sami, še nedokončana in ji manjka večino pomembnih informacij ter ponudb.

Večina ljudi, tudi mojih klientov ali slušateljev še ne ve, da obstaja. Nič ni popolno in nič še ni tako kot načrtujem.

Sredi obilice obveznosti ne vem niti tega, kdaj bom lahko dokončala tečaje s konkretnimi in koristnimi napotki, ki so mi najbolj pomagali spremeniti moje življenje. Tiste, ki lahko pomagajo tudi vam lepše zaživeti v zelo kratkem času. Vem le, da je nekje potrebno začeti in narediti toliko, kolikor zmorem.

Zato imam idejo za vas. Če sami razmišljate, da bi začeli ali nadaljevali s svojim malim preprostim projektom, se boste znašli natanko na tej poziciji. Na nični točki, kjer je vse mogoče ali vse nemogoče.

Vaš mali preprost projekt je lahko vaše delovanje v poslovnem svetu, lahko je načrtovanje selitve, preureditev doma, iskanje nove službe, nov način vzgoje otrok, namen pritegniti drugačen tip partnerja, zaslužiti nekaj dodatnega denarja, poiskati čas zase ali karkoli drugega.

Vem le nekaj. Čemur posvečate pozornost, raste. Kar zanemarjate, slej kot prej umre. V enaki meri deluje v zasebnem življenju in na poslovnem področju.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply