Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
pišite nakupovalni listek

Nakupovalni listek vam bo pomagal do prihrankov

Nakupovalni listek vam bo pomagal do prihrankov

Obstaja veliko različnih in preprostih načinov, kako lahko prihranite ogromno denarja. Zanje potrebujete le nekaj volje in zdrave pameti. En od takšnih načinov, na katerega mnogi pozabljajo, je nakupovalni listek.

Naj vam povem anekdoto o njem.

Pred časom mi je znanka povedala, da je nakupovalni listek za tiste, ki pozabljajo. Meni, da ima odličen spomin in zato ga “že ne bo uporabljala”. Vse lepo in prav, sem se nasmejala. Potem pa nisem mogla držati jezika za zobmi in sem jo vprašala.

Draga moja, če imaš odličen spomin, kako je mogoče, da vedno znova iz trgovine “pritrogaš” vse te težke nakupovalne vrečke? Zakaj vedno znova tožiš, da si ponovno odvrgla toliko in toliko hrane in ostalega v smeti?

Nakupovalni listek ni le za pozabljive

Začudeno me je pogledala in se začela izgovarjati na vse mogoče načine. Pomirila sem jo, naj odgovori sebi. Ob tem naj razmisli, ali je nakupovalni listek res zadeva za “sklerozne ljudi” kot se je sama izrazila. Potem sem se poslovila in nadaljevala svojo pot.

Dva tedna kasneje me je poklicala. Ne boste verjeli! Razložila mi je, da si je najin pogovor zapomnila in začela uporabljati nakupovalni listek. V tem času se je poskušala disciplinirati in kupiti le tisto, kar je pisalo na njem.

Priznala je, da jo je tudi s pomočjo nakupovalnega listka še vedno zaneslo pri nakupih. Njen izgovor pa je glasil: “Irena, ko pa je tako lepo zapravljati.”. Dodala je, da je v teh dveh tednih pri nakupu živil in nujnih gospodinjskih pripomočkih prihranila nekaj več kot 50 €.

Nakupovalni listek prinaša koristi

Nakupovalni listek lahko koristi tudi vam in našemu okolju. Četudi imate odličen spomin, boste z njegovo pomočjo iz trgovine prinesli le tisto, za kar ste se predhodno odločili kupiti. Pri večini ljudi se prihranki poznajo zelo hitro.

Ker boste manj prinesli iz trgovine domov, boste zavrgli manj hrane in manj embalaže. Namesto kupov smeti, boste doprinesli k ohranjanju čistega okolja. Res je, da zato, ker ste odvrgli nekaj manj smeti, ne boste rešili celega planeta.

Ampak, predstavljajte si, kaj bi se zgodili, če bi to storil čisto vsak od nas čisto vsak dan v letu?

Začeli boste z eno od koristnih navad pri osvobajanju od dolgov in začetku varčevanja. Navada pa je železna srajca. Če niste zadolženi, ta denar, ki ste ga prihranili, položite na poseben kupček za svoje želje. Ugotovili boste, da si marsikaj lahko dodatno privoščite. Tistega, kar želite, seveda.

V kolikor ste še zadolženi ali imate zelo malo denarja, pred pisanjem listka malce pobrskajte po shrambi. Mogoče boste zdaj lažje uporabili gospodinjsko logiko in nekaj denarja prihranili, ker na nakupovalni listek ne boste dodali nečesa, kar je skrito na zgornji polici.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Uredite osebne finance

Knjiga DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati vsebuje praktične napotke za ravnanje z denarjem, kako se znebiti dolgov, ustvariti prihranke za preživetje v času krize in začeti varčevati za varno prihodnost.

Moji klienti, ki so sledili povsem enakim napotkom, so letno dodatno prihranili od 200€ do 4.500€.

PREBERITE VEČ!

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply