Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
Prihranek pri darilih

3 ideje za prihranek pri darilih

3 ideje za prihranek pri darilih 

Vstopamo v čas, ko je pred vrati decembrska mrzlica. Zato predlagam nekaj preprostih načinov za prihranek pri darilih.

Ne bom rekla, da daril ne kupujte. Niti tega, da ne izkoristite ugodnih ponudb za tisto, kar imate namen kupiti. Daleč od tega. Povedala vam bom, kako lahko pri njih prihranite precej denarja. In to brez odrekanja!

V času pred nami boste opažali vse več ugodnosti in ugodnih ponudb. Ena bo bolj zanimiva od druge. Mnoga podjetja v decembru namreč dosegajo višek prodaje prav zaradi posebnih ponudb in ugodnosti, ki vam jih ponujajo.

V času, ko izbirate še zadnja darila, vas lahko premami nekaj, česar resnično ne potrebujete. Z dodatnimi storitvami, ki jih zavrnete, lahko uresničite precejšen prihranek pri darilih.

Zato sem za vas pripravila nekaj namigov, kako na preprost način pri darilih prihraniti precej denarja.

Prihranek pri darilih – podaljšana garancija

Pri nakupu mnogih zadev vam bodo trgovci poskušali prodati podaljšano garancijo. Včasih se le-ta splača. Pogosto pa podaljšane garancije za izdelek ne potrebujete. Še zlasti, ko kupujete izdelke, za katere ni verjeti, da se bodo pokvarili.

Naučite se uporabljati močno besedico, ki pa včasih pušča slab okus. Ta čudežna besedica je »Ne«. Uporabite jo vsakokrat, ko se vam zazdi, da bo trgovec potegnil dolgo, vi pa kratko slamico.

Prihranek pri darilih – popusti na člansko kartico

Skoraj vsi veliki trgovci ponujajo svoje članske kartice. S temi poskrbijo, da se boste večkrat vrnili v njihovo trgovino. Seveda so članske kartice in popusti, ki jih omogočajo, lahko dobra reč.

Če člansko kartico imate, poskrbite, da boste z njo nakupovali le takrat, ko nekaj dejansko potrebujete. Past se skriva v nepremišljenih nakupih. Takrat, ko kupite nekaj samo zato, ker je v akciji. V takšnem primeru raje pospravite kartico in se vrnite domov.

Prihranek pri darilih – zavijanje daril

Mnogi trgovci vam bodo ponudili brezplačno zavijanje daril, ki ste jih kupili pri njih. Če je tako, brez slabe vesti sprejmite ponujeno možnost. Prihranili boste kar precej časa pri zavijanju. Še zlasti, če kupujete veliko daril.

Prav nasprotno, sami lahko zavijete darila doma, če vam storitev dodatno zaračunajo. Darilni papir, vrvice in dekoracije boste lahko ceneje kupili posebej. Morda jih že imate doma in vam zasedajo prostor v omari. Doma pa boste morda celo uživali, ko boste zavijali darila za svoje najdražje in prijatelje.

Prihranek pri darilih in varčevanje

S predlogi iz tega prispevka ne boste obogateli. Če pa še imate dolgove ali še vedno razmišljate, kaj bi lahko storili, da bi začeli polagati vsaj kak dodaten euro na varčevalni račun, uporabite moje ideje.

Prihranek pri darilih lahko znaša dovolj, da položite svoj prvi euro v posebno kuverto in tako začnete spreminjati svoje navade pri ravnanju z denarjem. Sčasoma se bo nabralo dovolj denarja, da boste lahko odprli varčevalni račun pri banki.

Potrebujete več idej, kako se znebiti dolgov ali začeti varčevati brez odrekanja? Poiščite jih v moji knjigi Denar – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati. Knjiga je lepo darilo za novoletne praznike ali za rojstne dneve.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Uredite osebne finance

Knjiga DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati vsebuje praktične napotke za ravnanje z denarjem, kako se znebiti dolgov, ustvariti prihranke za preživetje v času krize in začeti varčevati za varno prihodnost.

Moji klienti, ki so sledili povsem enakim napotkom, so letno dodatno prihranili od 200€ do 4.500€.

PREBERITE VEČ!

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply