Povej naprej!
Vaše najboljše leto doslej

Naredite si najboljše leto doslej

Naredite si najboljše leto doslej

Čas je, da si naredite leto pred vami najboljše leto doslej.

Mnogi bralci mojih novičk na različnih spletnih straneh me sprašujejo, kako je mogoče, da sem vedno dobre volje in kaj je skrivnost mojega uspeha.

Sicer ne drži, da sem vedno dobre volje. Je pa res, da me le-ta spremlja pretežen čas vsako leto. Z veseljem vam povem nekaj o tem.

Mislim, da je najpomembnejše, da si že v mesecu decembru naredim osnutek načrtov za prihodnje leto. O tem sem pisala v štirih stebrih do sreče in uspeha. Nato si vzamem nekaj dni počitka med novoletnimi prazniki.

V januarju si rada vzamem prvi teden zase. Kadar je le mogoče, končam z delom po 5-6 urah dela in si nato vzamem čas za pregled svojih želja. Ne vem, kako jih imenujete vi. Lahko so cilji, naloge, želje ali zaveze, ki ste jih sprejeli v decembru ali v prvih dneh januarja.

Po novoletnem oddihu so misli vedno bolj sveže. Neobremenjeno lahko izberem nekaj zadev, ki spadajo v skupino prednostno uresničenih zadev.

Najboljše leto doslej temelji na pravljičnem številu

Še vedno imam rada pravljice in pravljične junake. V sebi tako ohranjam svojega notranjega otroka ali pa si le domišljam, da je tako, ker morda v nekem delčku sebe nočem »odrasti«. Morda so prav pravljice razlog, da zasebno in poslovno zelo rada uporabljam pravljično število 3.

Vsak delovni dan v letu si zastavim 3 naloge (opravila), ki jih moram opraviti tistega dne. Izberem jih takoj zjutraj, ko sedem za računalnik. Včasih se o njih odločim ob koncu prejšnjega delovnega dneva.

Poleg njih vsak dan rezerviram vsaj 2 uri za odgovore slušateljem različnih tečajev. Ti so vedno na prvem mestu in se jim trudim odgovoriti še isti ali naslednji delovni dan, ko sem vprašanja prejela. Zatem naredim tiste tri zadeve, ki sem jih zastavila za tisti dan.

Učenje za najboljše leto doslej

Že na začetku leta se vprašam, česa še ne znam dovolj ali kaj bi morala premagati. Odločim se, v katere tečaje se bom vpisala in kakšnega mentorja potrebujem, da mi bo lahko pomagal uresničiti moje cilje, želje.

Nato skozi leto spremljam, kdaj je možen vpis oz. sodelovanje z nekom, ki mi lahko pri mojih izzivih pomaga.

Spoznala sem namreč, da sem včasih sama sebi v napoto. Pogosto želim biti tako popolna, da zato preveč zakompliciram zadeve ali ne vidim drevoreda zaradi dreves. Ja, tudi jaz potrebujem mentorja, ki mi pomaga do drugačnega pogleda na moje izzive. 

V praksi se je izkazalo, kako koristen neobremenjen pogled nekoga, ki se spozna na izziv, ki ga želim premagati. Motivacija, ki jo dobim od mentorja, pa običajno preseže moja pričakovanja.

Pripomočki za najboljše leto doslej

Vsako leto se že na začetku odločim, katera orodja in pripomočke bom uporabljala, da bodo zadeve bolj gladko tekle.

Nekatere uporabljam že vrsto let, druge dodajam leto za letom. Kot se spreminja moje poslovanje in zasebno življenje, tako se spreminjajo moje potrebe. Vsako leto znova pa je na voljo nekaj novih zadev, s katerimi si lahko olajšam delo in zasebno življenje.

Namige imam, če se lotevate podjetniških izzivov ali pa bi radi poenostavili zasebno življenje. Denimo, če bi radi pridobili nekaj prostega časa, vam lahko priporočim marsikaj, kar vam lahko olajša vaš vsakdan. Razmišljam še, ali naj vam povem več v naslednjem prispevku. Nisem se še odločila. Lahko pa mi poveste v komentarju pod prispevkom, ali vas to zanima. 

Miselna naravnanost za najboljše leto doslej

Nič od povedanega ne bi imelo smisla, če ne bi imela prave miselne naravnanosti. Dokončni poraz v mojem slovarju ne obstaja. Obstajata izraza »trenutni zastoj« in »napačna smer«.

Vsako leto si vzamem nekaj časa čisto zase. V miru premišljujem o tem, kar si želim in ob tem ves čas iskreno verjamem, da mi bo uspelo uresničiti svoje želje.

Ne sprašujem se, ali sem dovolj sposobna, pametna ali pridna. Enostavno se odločim, da bom nekaj naredila oz. uresničila. Nato se ukvarjam le še z iskanjem rešitev, ki me bodo pripeljale na mesto, na katerem želim biti.

Najboljše leto doslej se prelevi v polom

Seveda skozi vse leto doživljam tudi poraze, ki jim raje rečem »trenutni zastoj«. Tiste trenutke, ko nič ne gre, kot si želim, bi najraje izbrisala.

Občasno se me loti obup ali žalost. Zapusti me občutek »vsemogočnosti« in najraje bi se kar vdala v usodo.

Verjetno poznate takšna obdobja tudi vi, saj se je lažje odreči svojim sanjam kot pa narediti, kar zahteva uresničitev od vas.

Iskreno povedano, mislim, da me rešuje prav moja strategija za ravnanje v takšnih primerih. Ko zadeve ne tečejo v želeni smeri, si dovolim biti žalostna, jezna ali nemočna.

Dovolim si doživeti trenutke slabosti. V teh občutkih ostanem nekaj minut, ur, dni, največ teden dni. Nato pa se odločim, da bom zadeve spremenila. Intenzivno začnem iskati rešitve in iskati dobro v slabih stvareh.

Do sedaj se je izkazalo, da je vedno mogoče nekaj storiti in še tako težko situacijo obrniti v pozitivno smer. Takrat, ko začnem intenzivno raziskovati in iskati rešitve, se nekaj v meni spremeni. Kar naenkrat se namesto sivih oblakov pojavi sonce.

Rešitve se porajajo kar same od sebe. Moja naloga je le še, da jih zapišem, jih analiziram in uporabim tiste, ki so najbližje realizaciji.

Vaše življenje je sestavljeno iz vaših odločitev

Prav tako, kot sem sama odgovorna zase in svoje življenje, morate odgovornost za svojega sprejeti sami. To ni lahka naloga, je pa nadvse koristna. Po nekaj letih vaje lahko postane celo zabavna.

Zapisano je splošen vpogled v moje najboljše leto doslej. Za pogled v vašega, bi vas morala poznati in se vam posvetiti, da bi vam lahko pomagala, kako hitreje uresničiti vaše sanje. Če vam je lahko karkoli od zapisanega v pomoč, prosim, uporabite v svojem zasebnem ali poklicnem življenju.

Namen mojega bloga je, da vas malce navdihnem in vam pokažem, da vedno obstaja rešitev za skoraj vse, kar se vam lahko zgodi. Le malce drugače je potrebno pogledati na zadeve in imeti pogum, da se lotite reševanja zadev na drugačen način.

Želim si, da bi delček mojih strategij za najboljše leto doslej pomagal tudi vam do več sreče in uspeha v vašem življenju.

O avtorici Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

obiščite me:
  • Irena Stopar says:

    Ste kaj od zapisanega že uporabili in kaj se vam je zgodilo zaradi tega? Vesela bom opisa kakšne vaše strategije, da se še drugi naučimo nečesa od vas.

  • Popular posts

    >