Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
jesen

Jesen je čas za osebno rast

Jesenska osebna rast

Večina šoloobveznih otrok vam bo povedala, da ima najraje poletje. Saj ne boste dolgo ugibali, kajne? To je čas poletnih počitnic, ki jih odlikuje brezskrbno igranje in druženje s prijatelji. Sama imam veliko raje toplo in sončno jesen, ko se počitniški živ-žav že dobro poleže.

Zdi se mi, da se življenje nekoliko umiri in je več časa za ponotranjenje vsega, kar se dogaja ali se je dogajalo skozi leto.

Že nekaj časa ponovno uporabljam vizualizacije, o katerih sem vam pripovedovala lani. Odkar se je začela jesen, opažam, da se veliko lažje osredotočim na svoje misli, občutke in se hitreje umirim. Moje delo pa posledično hitreje in lažje teče.

Jesen je čas za osebno rast

Ne vem, ali vam je jesenski čas pisan na kožo ali ne, ampak želim si, da bi se ob tem prispevku malce ozrli vase in poiskali nekaj, kar vam lahko popolnoma spremeni življenje. Ker jesenski čas ponuja osredotočanje nase, je to zdaj precej preprosto storiti. Če želite, seveda.

Ljudje mi včasih pravijo, da jesen doživljajo kot turobno in žalostno. Vreme se začne kisati in temperature padajo. Potrebno se je ukvarjati s pospravljanjem pridelkov z vrta, naročiti kurjavo, dnevi pa so prekratki za vse, kar bi morali storiti.

Strinjam se, da lahko na jesen pogledate tudi iz tega kota, ampak lahko se odločite, da jo boste videli drugače.

V času, ko vsi hitimo, se mi zdi prav posebno imenitno, da se lahko malce ustavim. Krajši večeri prinašajo več priložnosti za branje, meditacijo, pogovor z družinskimi člani in še marsikaj prijetnega. V kolikor pa želite delati na sebi oz. osebnostno in duhovno rasti, je ta čas odličen, da se posvetite sebi.

Jesen – čas žetve

Vsak od letnih časov prinaša nekaj lepega, a se bom danes osredotočila na jesen. Pojdite ven v jesenskem času. Opazili boste nešteto barvnih kombinacij. Drevesa zlato obarvajo svoje liste. Kmalu zatem jih odvržejo, da lahko uživate ob plesu narave pod svojimi nogami in se sprostite ob barvah ter nežnem šepetu listov.

Skozi vse leto ste nekaj počeli. Tudi, če ste glavnino leta prespali, ste nekaj naredili. Če na tem mestu odkimavate, vam ne verjamem.

Verjetno ste kdaj kaj skuhali, oprali perilo, morda začeli z novim poslovnim projektom, privarčevali prvih 100€ ali 1.000€, se dodatno zadolžili ali počeli karkoli drugega. Z jesenjo se vse aktivnosti začenjajo umirjati in začnejo se porajati spomini.

Kar ste spomladi sejali, to boste jeseni poželi. Jesen simbolično zaznamuje naše dosežke. Če ste se pravilno odločili, je od pomladi minilo dovolj časa, da lahko zdaj pogledate rezultat svojih odločitev. In, če niste naredili nič, kar ste načrtovali? Jesen vam prinaša možnost, da po tehtnem premisleku začnete znova.

Zahvalite se

Jesen je čas za hvaležnost. Karkoli ste do sedaj doživeli, zahvalite se. Sama imam navado, da se vsak dan vsaj zvečer zahvalim s trikrat po tri: »Hvala. Hvala. Hvala.«. Ob tem imam vsakokrat v mislih nekaj, kar se je dobrega zgodilo tistega dne.

Včasih stvari ne tečejo kot si želim. Takrat se zahvalim, ker sem preživela ali se je nekaj odvilo bolje kot bi se lahko. Vse večkrat pa se že zjutraj zahvalim za lep dan, ki je pred menoj, ali pa vsaj za občutek, da živim.

Jesen prinaša možnosti za začetek novega hobija ali učenja. Morda do sedaj res niste imeli veliko prostega časa. Ampak, temnejši in daljši večeri prinašajo nekaj več možnosti za tiste aktivnosti, ob katerih lahko resnično uživate.

V kolikor se bojite, da bi si zastavili cilj, ki ga ne boste mogli uresničiti ali pa ne boste našli ideje, kaj bi dobrega naredili nase, vam toplo priporočam letošnji Bran-A-Thon. To, kar se je po njem meni dobrega zgodilo v letu dni, se zagotovo ne bi, če ne bi takoj začela trenirati svojih možganov na nov način. Zaposlite svoje možgane, da bodo našli rešitve za katero koli skrb. Žal je Brain-A-Thon na voljo le v angleščini, a če znate angleško, vam ga toplo priporočam. 

Želim vam, da bi se ustavili, premislili in to jesen našli nekaj, kar vas bo povsem vsrkalo, vam prineslo želeni izzid in dalo dodaten smisel vašemu življenju. 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Leave a Comment: