Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
poceni počitnice

8 idej za poceni počitnice

8 idej za poceni počitnice

Počitnice so pred vrati in, če si sanjske težko privoščite, naj to postanejo poceni počitnice. Lahko so še boljše kot si v tem trenutku predstavljate. 

Ljudje, ki se borijo z dolgovi ali se zavežejo varčevanju za varno prihodnost, pogosto v poletnem času začnejo obupovati nad svojo zavezo. V tem času nekateri kar odnehajo oz. se odrečejo svoji finančni svobodi v zameno za kratkotrajno uživanje.

Ne bodite med njimi! 

Tudi vi si lahko privoščite nepozabne počitnice. Celo takšne, ki vas ne bodo stale niti dodatnega eura. Prinesle pa vam bodo dovolj sprostitve, smeha in lepe spomine.

Nikar se ne oklepajte omejujočih prepričanj, saj lahko uživate in hkrati prihranite. V tem prispevku boste našli nekaj preprostih idej, kako si privoščiti poceni počitnice in uživati tudi v času, ko se borite z dolgovi ali intenzivno varčujete za svoje želje in prihodnost.

Za nekatere ideje boste resda morali nekaj časa varčevati. Kakšna od idej za poceni počitnice pa vas ne bo stala prav nič ali zelo malo denarja. V kakršni koli situaciji se že nahajate, svojo boste tu lahko našli. Morda vam bo kakšna všeč tudi, če imate denarja v obilju.

Poceni počitnice - Uživajte v svojem okolju

Prva ideja za poceni počitnice vas ne bo stala nič ali zelo malo denarja. Odvisno od vaše ustvarjalnosti in domišljije ter situacije, v kateri se nahajate, si jo prilagodite svojim željam in potrebam.

Predlagam vam, da pripravite kakšen piknik pred hišo, če jo imate, ali na bližnji jasi, travniku in podobno, kjer je dovoljeno piknik prirediti. Sprostitev lahko prinaša družba družinskih članov in prijateljev ali vsaj nezahtevno brkljanje na vrtu.  

Privoščite si ogled svojega mesta ali okolice, kamor se lahko odpravite peš. Morda boste odkrili kak skrit kotiček, ki ga do sedaj še niste spoznali. Zavijte v galerijo, kino, gledališče ali si morda privoščite kosilo ali sladoled izven svojega doma.  

Na vaši turi skozi vaše mesto, boste imeli priložnost srečati mnogo ljudi. Upočasnite korak, saj ste na počitnicah. Zdaj si lahko vzamete čas, da nekoga prijazno pozdravite, spregovorite z nekom, in morda (ponovno) stkete tesnejše vezi.

Podate se lahko na bližnji hrib, poglejte, katere športne pripomočke že imate doma in začnite kolesariti , rolati, vrzite žogo na koš ali poiščite drug način za nekaj dodatne kondicije. Fizična aktivnost bo koristila tako vašemu duhu kot telesu, zato si jo privoščite kolikor želite.

Poceni počitnice - Kampiranje       

Za prijetne počitnice vam ni potrebno izbrati hotela s petimi zvezdicami. Privoščite si jih lahko skoraj pod milim nebom. Iz kleti potegnite tisti šotor, ki čaka na vas ali si ga sposodite pri sosedih in si privoščite kampiranje v kraju, kjer vam je všeč.

Pobrskajte po internetu in poiščite cenovno dostopen kamp ob morju, v hribih ali drugje. Mogoče boste našli ugodno zasebno ponudbo, kjer lahko svoj šotor postavite na zasebnem zemljišču z dostopom do toaletnih prostorov.

Še žar vzemite s seboj in si privoščite zabavo ob tem, ko boste sami pekli in kuhali v naravi. Če imate otroke, naj vam pomagajo načrtovati počitnice in naj sodelujejo pri vseh opravilih, primernih njihovi starosti. Otroci običajno zelo uživajo ob teh opravilih.  

Poceni počitnice - Izberite manj popularno počitniško destinacijo

Morda so vam všeč večja in dobro obiskana počitniška mesta. Brez skrbi. Tudi vi si jih boste lahko ponovno privoščili. Do tedaj, ko se izvijete iz dolgov ali privarčujete želeni znesek, si privoščite počitnice v manjšem in manj popularnem kraju.

Lahko se vam zgodi, da boste v takšnem kraju odkrili najbolj čudovito plažo doslej, na katero se boste znova in znova želeli vrniti. V manj popularnih počitniških krajih poklepetajte z domačini, ki vam lahko odkrijejo mnoge skrivnosti njihovega kraja.

Poceni počitnice - Obiščite družinske člane ali prijatelje

Imate starše, sorojence, druge sorodnike ali prijatelje, ki jih že nekaj časa niste obiskali? Preživite počitnice ali nekaj dni oddiha pri njih. Morda imajo prosto sobo, v kateri lahko ostanete nekaj dni ali celo dlje časa.

To je poceni počitniška ideja, ki lahko prinese tudi veliko veselja in tesnejše vezi s tistimi, ki so pomembni za vaše življenje. Namreč, preživeti sproščujoč čas s prijatelji in sorodniki, ki jih imate radi, je lahko neprecenljivo doživetje.

Morda vam celo ne bo potrebno prispevati k stroškom bivanja. V tem primeru sami prispevajte hrano, pijačo ali posladek, da se boste oboji bolje počutili. Pazite le, da boste »dober gost«. Bodite hvaležni in morda lahko vrnete uslugo ter njih povabite k sebi.

Poceni počitnice - Pojdite na počitnice izven sezone

Bolj, kot se poletje bliža vrhuncu, bolj vrtoglavo in v nebo se gibljejo tudi cene počitnic. Če je le mogoče, si počitnice privoščite izven glavne sezone, ko so cene precej bolj umirjene.

V kolikor imate radi mir in uživanje v naravi brez posebne gneče na plaži ali vrveža skozi počitniški kraj, so počitnice v predsezoni ali v posezoni kot naročene za vas. Odvisno, kam boste odšli, lahko najdete tudi posebne ugodnosti v tem času.

Ste zmajali z glavo, ker imate otroke in to ni izvedljivo za vas? Tudi, če imate šoloobvezne otroke, se je mogoče v šoli dogovoriti, da si vzamejo prost teden dni. Otroci naj obljubijo, da bodo nadoknadili snov, nato pa prepričajte še razrednika.

Poceni počitnice - Potepanje čez vikend

Morda si tedna ali dveh počitnic še ne morete privoščiti. Nič ne de. Tudi to pride na vrsto ob pravem času. Že samo vikend-oddih vas lahko napolni z novo energijo in optimizmom. Veliko cenejši je od daljših počitnic. Lahko pa prav tako zanimiv.

Hoteli in potovalne agencije pogosto ponujajo posebne pogoje in precej nizke ali vsaj dostopne cene za vikend pakete. Za hotel je veliko ceneje ponuditi popust kot pa ostati brez gostov v času, ko sezona ni na višku.

Poceni počitnice - Potepanje čez teden

Morda se vam zdijo vikend ponudbe še nekoliko nedosegljive. Nič ne de. Ko vam v službi odobrijo dopust, boste ves teden ali dva ostali doma. V tem času si morda že lahko privoščite le dan, dva ali tri oddiha v dneh, ki sicer veljajo za »delovne«.

Skozi teden so cene običajno še ugodnejše od tistih ob koncu tedna. Pozanimajte se, kaj je za vas dosegljivo, in si privoščite tista dva ali tri dni, ko boste odmislili vsakodnevne obveznosti. Menjava okolja vam bo dobro dela.  

Poceni počitnice - Avtobusni izlet

Verjetno prav tako kot jaz, v svoj poštni ali e-nabiralnik vsak dan prejmete kup reklam. Prelistajte jih in med njimi boste našli tudi kataloge turističnih agencij. Običajno lahko najdete dvodnevne ali večdnevne izlete za zelo malo denarja.

Poznam kar nekaj upokojencev, ki si skoraj ničesar ne morejo privoščiti, razen nujnih stvari. Odkar so našli te izlete, si vsako leto privoščijo vsaj enega. Običajno dva ali tri. Ni vam potrebno biti upokojeni, da odidete na izlet in zamenjate okolje za malo denarja.

Prihranek za poceni počitnice

Morda ste se vprašali, kako prihraniti dovolj denarja celo za poceni počitnice, saj vam od plače ali pokojnine morda ne ostane dovolj, da bi si jih privoščili. No, izkazalo se je, da lahko vsak mesec namensko privarčujete nekaj denarja tudi za poceni počitnice.

Za uresničitev večine od idej, opisanih v tem prispevku, lahko precej hitro privarčujete dovolj denarja. Vsaj prva ideja je dosegljiva in uresničljiva za vsakega človeka. Že letos jo lahko uresničite.

V kolikor bi si naslednje leto ali čez nekaj mesecev radi privoščili počitnice s svojim denarjem in brez odrekanja, vam toplo priporočam, da sledite navodilom, ki jih najdete v moji knjigi DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati.

V komentarju spodaj je prostor za vašo najljubšo idejo za preživljanje počitnic.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Uredite osebne finance

Knjiga DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati vsebuje praktične napotke za ravnanje z denarjem, kako se znebiti dolgov, ustvariti prihranke za preživetje v času krize in začeti varčevati za varno prihodnost.

Moji klienti, ki so sledili povsem enakim napotkom, so letno dodatno prihranili od 200€ do 4.500€.

PREBERITE VEČ!

Leave a Comment:

2 comments
Add Your Reply