Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
Velikonočni prazniki

Velikonočni prazniki – čas za družino in preobrazbo

Velikonočni prazniki ​

Čas za družino in preobrazbo

Velikonočni prazniki predstavljajo enega največjih, če ne celo največjega od vseh krščanskih praznikov. To je čas, ko svetloba premaguje temo. 

Dnevi se daljšajo in sonce vse močneje sveti. Ljudje se zdaj nekako prebujamo iz zimskega spanja. Kmalu boste zamenjali zimska oblačila za lahkotnejša in takšen bo postal tudi vaš korak.  

Narava okoli vas se je že začela prebujati in čas je za daljše sprehode. Redko kaj je tako blagodejno, kot prav reden stik z naravo. V vaše življenje zelenje, cvetoče rožice in svetloba prinašajo novo upanje na lepše življenje.

Velikonočni prazniki niso namenjeni delu

Mnogi ljudje bodo morali v času Velikonočnih praznikov delati. Še posebej imam v mislih zdravstvene delavce, policiste, gasilce, trgovce in mnoge druge, pri katerih delovne razmere zahtevajo nenehno prisotnost.

V kolikor ne spadate mednje in si lahko vzamete dela proste dni, ta čas dobro izkoristite za nekaj, s čimer si boste napolnili dušo. Pozabite na službene skrbi, nehvaležne ljudi in neugodne okoliščine. Z njimi se boste ukvarjali po praznikih.

Obveznosti, visokoleteče cilje in negativni egoizem naj vsaj za nekaj dni zamenjajo hvaležnost, prisotnost in nesebično dajanje.

Velikonočni prazniki so družinski praznik

Kristjani ali ne, Velikonočni prazniki so odlična priložnost, da se razveselite prostih dni. Vsaj upam, da jih letos imate. To je čas, ko se družina zbere ob dobrotah in si izmenja novice, za katere v preteklih mesecih morda ni bilo dovolj časa.

V današnjem času, ko vsi hitimo in smo skozi teden raztreseni na sto vetrov, je prav družina tista, ki predstavlja temelj našega obstoja. V obdobjih, ko vam je težko, je pogosto edina, na katero se lahko popolnoma zanesete. Če imate dobre odnose, seveda.

Ko se pogovarjam s starejšimi ljudmi, se pogosto pri svoji osebnostni preobrazbi ukvarjajo prav s tem, da bi bolje razumeli sebe v odnosu s starši, otroci ali vnuki. Bolj, kot čas teče, močneje se zavedajo pomena družine in tesnih družinskih vezi.

Čas zato zdaj izkoristite za druženje z domačimi. Pokažite in povejte jim, da jih imate radi in kako pomembni so za vas. Verjetno veste sami, a verjemite mi na besedo, da nič ni bolj dragoceno od toplih družinskih odnosov.

Velikonočni prazniki in Kristusove muke

Velikonočni prazniki predstavljajo čas, ko se spominjamo Jezusovega križanja. Na Veliki Petek je bil križan, tri dni kasneje pa je vstal od mrtvih. S svojimi mukami na križu je menda človeštvu odvzel nekaj trpljenja.

Ne poznam vas dovolj dobro, da bi vedela, kako se počutite vi. Morda ste srečni kot že dolgo niste bili, morda pa se počutite kot kup nesreče. Morda menite, da vas nihče ne razume in obupujete nad življenjem. 

Morda vas je strah, da v nečem ne boste uspeli ali se v vas razrašča omejujoče prepričanje, da nečesa ne zmorete opraviti. Morda se čudite tistim, ki se počutijo nesrečne. Pravzaprav to v tem trenutku niti ni pomembno.

Vsakdo od nas se kdaj pa kdaj znajde v obdobju, ko se mu zdi, da trpi kot »Kristus na križu«. Mnogi se počutijo, kot da jih križajo kar večkrat skozi življenje. Drugi se temu smejijo in ne morejo razumeti, kako je takšno razmišljanje sploh mogoče.

Velikonočni prazniki so povezani z osebnostno preobrazbo

Od mene ne želite slišati, pa bom kljub vsemu zapisala. Večino vsega, kar se vam zgodi, povzročite sami. Morda ne zavestno ali namenoma, vendar je od vaših odločitev, besed in ravnanj odvisno, kaj se bo zgodilo zatem, ko jih obelodanite.

Večino vsega, kar se vam zgodi, povzročite sami.

V času Velikonočnih praznikov si zato vzemite tudi nekaj časa zase. Premislite, kaj ste v zadnjem letu dni počeli. Analizirajte, kaj vam je bilo všeč in kaj ne. Zatem se vprašajte, kaj vam je to prineslo.

Začeli boste opažati, da ste delovali glede na to, koliko se cenite. Da ima vsaka posledica svoj vzrok, vsak vzrok pa svojo posledico. Poskušajte razumeti vsaj delček sebe in se odločite, kako ga boste prilagodili, da vam bo bolje služil.

Priznajte si svoje želje in potrebe, nato jih jasno izrazite. Če je primerno, seveda. Povejte ljudem okoli sebe, kaj bi radi dosegli in jih prosite, da vam pomagajo. Presenečeni boste, koliko dobrega živi okoli vas in prepričana sem, da tudi vam nekdo poda roko.

V času Velikonočnih praznikov se lahko pretvarjate, da je vse v najlepšem redu v vašem življenju, četudi ni. Namesto trpljenja v sebi, lahko pogledate resnici v oči, greste skozi »Kristusove muke« in »po treh dneh« prerojeni zaživite na novo.

Kaj boste storili vi, ne vem. Vam pa toplo priporočam pogled vase in odločitev, da se postavite zase. Da zaživite svoje sanje in uredite odnose, ki so za vas pomembni. Le tako se boste sčasoma počutili kot prerojeni. Življenje pa bo postalo veliko lepše.

Želim vam Vesele Velikonočne Praznike in polno obloženo mizo!

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply