Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
osebnostna preobrazba

Osebnostna preobrazba se začne z vami

Osebnostna preobrazba ali pa osebna rast je izraz, ki je imamo vsi polna usta. Sliši se modno in precej zanimivo. Druga zgodba pa se začne, ko se ljudje odločijo zanjo. Osebnostna preobrazba ni lahka. Prinaša vzpone in padce ter predvsem soočenje s samim seboj. 

Vaše življenje je vaše!

Morda ste že večkrat slišali, da je vse odvisno od vas in zmajali z glavo. No, na čisto vse resnično ne morete vplivati. Nekatere zadeve so vam položene v zibko, druge se dogajajo neodvisno od vas. 

Z rojstvom ste postali del neke družine. Tega zatem ne morete izbirati. Četudi vam je sosedova Micka bolj pisana na kožo kot vaši starši ali sorojenci, boste zelo verjetno ostali v družini, v katero ste se rodili. Potem pa se čim večkrat potihoma odtihotapili k Micki.

Koliko lahko vplivate na svoje življenje?

Skorajda ne morete vplivati na to, kako dolgo boste živeli. To je odvisno od neštetih dejavnikov in pri dolžini življenja praviloma ne morete storiti kaj dosti, da bi ga podaljšali.

Morda bi lahko bolj zdravo živeli, ampak saj veste, da nekateri ljudje živijo zelo zdravo, pa kljub temu prezgodaj zapustijo naš svet. Nekaj pri vsem skupaj "ne štima".

Prepričana sem, da lahko vplivate na to, kako boste svoj dragoceno in kratko odmerjeni čas na našem planetu preživeli. Govorim o kvaliteti življenja. Osebnostna preobrazba je tista, ki vam bo pri tem v pomoč. 

Osebnostna preobrazba je povezana z vašimi sanjami

Osebnostna preobrazba se začne z vami. Samo vi ste tisti, ki lahko ugotovite, kaj v resnici želite. To je običajno najtežje, saj se takoj pojavijo tisti drobni strahovi, ki vam prigovarjajo:

"Ne, ti pa že ne moreš!". 


Ko prvi strah premagate in si priznate, da z nečem niste zadovoljni ali bi lahko tisto še izboljšali, ugotovite, da se morate spremeniti. Bog ve, da sprememb ljudje ne maramo. Zdijo se strašljive. 

Ne bojte se napak

Večina ljudi na tem mestu obupa. Kajti sprememba svojega življenja zahteva prevzeti odgovornost tako za vzpone in padce. Osebnostna preobrazba, ki temelji na spremembi sebe, pa nam pokaže vse tiste napake, ki si jih tako neradi priznamo. 

A, prav v napakah in učenju na njih, lahko najhitreje in najbolj zanesljivo osebnostno in duhovno rastemo. Zato se jih ne bojte. 

Delajte napake! 


Zatem pa poskrbite, da jih ne boste ponovili. Če komu s tem storite krivico zaradi nepremišljenosti, se mu opravičite in pojasnite, da ste "ustrelili kozla". Ko boste postali vajenec osebnostne preobrazbe, boste tako ali tako postali vse bolj dobronamerni in boste pomislili tudi na druge. 

Ljudje si predstavljajo, da osebnostna rast prinaša samo nekaj lepega. Žal se, brez sprememb in sprejemanja sebe, takšnih kot ste v resnici, ne zgodi nič posebno novega ali drugačnega. Ko pa se zavežete vztrajati tudi, ko je težko, se začnejo dogajati čudeži. 

Osebnostna preobrazba vam pomaga ugotoviti vaše slabosti. Te so tu zato, da nekaj izboljšate. Korak za korakom zatem postajate najboljša verzija sebe. Življenje pa se začne kazati v bolj svetlih in bleščečih barvah. 

Se splača?

Na vprašanje lahko odgovorite le vi. V kolikor si srčno želite doseči nekaj drugega kot se vam trenutno dogaja, boste vztrajali in ugotovili, da se je splačalo. Mogoče se ne bo, a se boste marsikaj novega naučili o sebi. To je velikokrat več vredno kot tisti končni cilj. 

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi. Nejc Zaplotnik

Zato, ne pozabite, da se osebnostna preobrazba vedno začne z vami. Z vašimi sanjami in zavezo, da boste naredili karkoli je potrebno, da jih uresničite in zaživite. Zatem pa s premišljeno akcijo, ki vas vodi vse do uresničitve. 

Pogosto na svoji poti, ki jo prinaša osebnostna preobrazba, potrebujemo pomoč. Karkoli si že želite, poiščite nekoga, ki mu lahko zaupate in je že prehodil pot pred vami. Podpora izkušenega mentorja je pogosto veliko bolj dragocena kot denar, ki ga plačate zanjo. 

Moja velika želja je, da nikoli ne bi nehali sanjati in ne bi ostali le pri sanjarjenju. Naredite korak v neznano, naj bo še tako strašljiv. Učite se in podobno kot pravi Osho: "Otresite prah s sebe in pojdite neobremenjeni naprej". 

V komentarju spodaj mi povejte, ali v sebi še nosite neuresničene sanje. Kaj ste naredili, da bi jih dosegli ali ste se kar "vdali v usodo"?

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply