Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
kako doseči cilj

Kako doseči cilj, da boste ponosni nase

Kako doseči cilj  

Kolikokrat v življenju ste samozavestno rekli: “To bom naredil-a!”? Niste omahovali in niste iskali mogočih in nemogočih izgovorov. Pozabili ste na marjetice in niste trgali njihovih listkov: “Bi, ne bi, bi, ne bi,...”. Bili ste odločeni, prepričani vase in zavezani cilju.

Kaj se je zgodilo zatem?

Precej prepričana sem, da ste svoj cilj uresničili. Ne glede na to, ali je šlo za nekaj velikega ali majčkenega. Morda ste uresničili poslovni cilj, zgradili hišo, odplačali gromozanski kredit, poslali prvi SMS ali prvič v življenju spekli jajca na oko.

V sebi ste nosili občutek, da zmorete in je dovolj pomembno za vas ali nekoga, ki ga imate radi. Vstali ste, uredili, kar ste si zadali in se zatem nasmejali v slogu: “Zmorem!”. Stavim, da ste se počutili dobro, četudi ste se morali premakniti iz cone udobja.

Kako doseči cilj – vsak cilj

Kadarkoli se vprašate: »Kako doseči cilj?«, si najprej zastavite kot cilj nekaj, kar vam dosti pomeni. Če se boste zaganjali v zadeve, ki jih črtite, celo sovražite, ne boste zbrali dovolj energije, da bi jih lahko uresničili. Pri tem vam niti afirmacije ne bodo pomagale

Zatem povejte nekomu, ki ga cenite ali morda kar tujim ljudem, da boste nekaj naredili. Že sama razglasitev vašega namena sproži tok dogodkov. Če cilj razglasite nekomu, ki ga imate radi ali tujim ljudem poveste, da boste nekaj naredili, vam vaš ego ne bo dovolil umika.

Takrat, ko zastavite svojo ponos in svojo besedo pred oči javnosti, se boste lažje premaknili z mrtve točke. Zamislite si, da ste otroku ali vnuku obljubili torto za rojstni dan. Si drznete svojo besedo pojesti? Seveda ne. Razočaranje bi bilo preveliko za oba.

Kako doseči cilj s pomočjo drugih

Ko ste svoj cilj razglasili, v uresničevanje vključite nekoga, ki mu resnično zaupate. Lahko je partner, prijatelj-ica, mama, otrok, šef, mentor ali kdorkoli drug. Tej osebi povejte, kaj želite doseči in to osebo prosite, da vam pomaga pri uresničitvi.

Pa lahko zaupate drugim? Ni res, da Slovenci razmišljamo le o tem, da »naj sosedu krava crkne«. Daleč od tega. Med nami je ogromno dobronamernih ljudi. Presenečeni boste, ko boste odkrili, da vam ljudje želijo iskreno pomagati.

Namreč, za človeka ni lepšega kot biti del ekipe ali podpornega moštva. In, kaj je lepšega kot vzpodbujati nekoga, ki se trudi, premaguje svoje demone, išče svojo motivacijo in se z vsemi štirimi trudi za uresničitev svojega cilja?

Morda se na tem mestu še vedno sprašujete: »Kako doseči cilj?«. Najboljši način je takoj začeti z akcijo. Danes imam za vas preprost, a učinkovit predlog. Pojdite med ljudi, razglasite svoj cilj in se obdajte s tistimi, ki vas bodo pri vaših prizadevanjih podprli.

Zatem pa mi v komentarju spodaj povejte, ali ste to naredili in kaj se je zgodilo.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Leave a Comment:

3 comments
Add Your Reply