Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
boljše počutje

7 idej za boljše počutje in lepše življenje

7 idej za boljše počutje in lepše življenje

Veliko ljudi si želi boljše počutje brez nepotrebnega nakupovanja in nakupovalne mrzlice. V današnjem prispevku imam za vas nekaj idej, s katerimi si lahko pomagate sami do boljšega počutja.

Vse so brezplačne. Ne bo vas stalo niti centa, da jih uresničite. Usklajene so s priporočili iz mojega knjige o ravnanju z denarjem. Morali pa si boste vzeti nekaj časa zase. Če ste slučajno med tistimi zelo zaposlenimi ali imate ob tem slabo vest, je za vas to še posebno pomembno.

Človek, ki si zase ne vzame dovolj časa, namreč hitro začne izgorevati. Začne se mu dozdevati, da živi samo za druge in mu v življenju ne preostane drugega kot se podrejati. Počasi začenja usihati njegova življenjska energija in moč.

Zato naj ideje za boljše počutje postanejo del vašega rituala za crkljanje sebe. Privoščite si jih lahko ne glede na starost, spol ali finančno situacijo. V vaše življenje bodo vrnile zaupanje vase in energijo, s katero boste bolj polni življenja in bolj priljubljeni.

1. Ideja za boljše počutje – Vzemite dobro knjigo v roke

Knjige marsikomu predstavljajo enih najboljših prijateljev. S svojo zanimivo vsebino vam lahko popolnoma spremenijo življenje. Od tega, da v njih najdete ogromno dobrih nasvetov kot npr. v moji DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati.

Pomagajo vam ohranjati vaš um v dobri kondiciji in dodajajo širino razmišljanja ter duha. Dobra zgodovinska, ljubezenska ali druge vrste knjiga, vas popelje v drugo obdobje ali drugačne okoliščine, ki ste jih vajeni. Pa še veliko drugih razlogov za branje bi lahko naštela.

2. Ideja za boljše počutje – Spravite se v gibanje

Gibanje je za vsakega človeka zelo pomembno. Ohranja vaše zdravje in poskrbi za boljše počutje. Sploh ni pomembno, ali greste na sprehod v naravo ali se odpravite na fitnes ali v telovadnico. Pomembno je, da ne preždite vseh dni v službi in/ali bivalnem  okolju.

Gibanje sproža endorfine, tiste kemikalije sreče, ki jih nujno potrebujete za srečno življenje. Še celo ljudje, ki pogosto tožijo nad neugodnimi okoliščinami ali celo depresijo, se obojih hitreje znebijo, če se odpravijo na kratek sprehod.

3. Ideja za boljše počutje – Poskrbite za žival

Precej razširjeno mnenje je, da je pes človekov najboljši prijatelj. To je zvesta žival, ki vas bo potrpežljivo opazovala, vas dan poležala ob vaših nogah in potrpežljivo čakala kdaj se bosta odpravila na sprehod.

V kolikor vam je bolj všeč družba mačke, ptiča, hrčka, miške, rib ali kače, boste prav tako našli veselje ob ukvarjanju z njimi. Resda je z živalmi precej dela, ampak ob ukvarjanju z njimi si lahko polepšate življenje in se hitro boljše počutite.

4. Ideja za boljše počutje – Smejte se

Smeh je zastonj. Začnite iskati čim več možnosti, ob katerih se lahko prešerno nasmejite. Najsi gre za pogovor in smeh ob druženju z otroci ali drugimi družinskim člani, prijatelji, znanci ali celo neznanci. Ni pomembno, s kom se smejite. Le smejte se čim več.

Znanstveniki pravijo, da je smeh pol zdravja. Ob smejanju se sproščajo endorfini, ki poskrbijo za vaše boljše počutje. Zmanjšuje stres, bolečino in izboljšuje imunski sistem, zato vam ga predpišem na recept.

5. Ideja za boljše počutje – Naredite red

Poglejte okoli sebe in preverite, v kakšnem okolju živite. Če se slabo počutite, se vam morda ne ljubi oditi na sprehod, odlašate z branjem in se jezite nase. V vas se začenja kopičiti odvečna negativna energija, ki sčasoma skrha vaše zdravje.

Četudi mislite, da ste brez energije, to ni res. Odvečno pokurite tako, da nekaj fizično počnete. To pa je lahko pospravljanje. Če ne najdete ničesar, kar bi lahko pospravili, naredite »čistko« na računalniku. Odjavite se od prejemanja vsega, česar ne berete.

6. Ideja za boljše počutje – Poglejte dober film ali tečaj

Mogoče neradi berete več kot nekaj odstavkov in imate raje filme. V tem primeru se lahko odpravite v kino. Zakaj kino? Ker boste tam morda srečali nekoga, s komer boste lahko poklepetali in se skupaj s to osebo nasmejali.

Če se še vrtite v dolgovih, svoj film raje izberite kar na televizorju ali na drugem mediju. Pogledali ga boste lahko iz svojega najljubšega najljubšega naslanjača. Pomembno je le, da izberete takšnega, ob katerem se boste sprostili in morda celo dobro nasmejali.

Mogoče pa bi se radi česa novega naučili. V tem primeru imam za vas pester program tečajev, s katerimi lahko bolje spoznate sebe ali uredite svoje življenje. En od njih je tečaj o denarju. Če naredite, kar vam pokažem, boste ob napotkih iz njega opravili izvedli še življenjsko investicijo. 

7. Ideja za boljše počutje - Pišite

Eno od najboljših terapevtskih sredstev za boljše počutje je pisanje. Predlagam vam, da pišete dnevnik svojih izkušenj. S tem možganom dovolite, da predelajo izkušnje dneva in se prenehajo ukvarjati s tem, kar je že presedlalo na papir.

Znanstveno je dokazano, da pisanje zmanjšuje stres, nemir in razočaranja. Pomaga vam tudi do boljšega spanca in več miru v sebi. Zato nekateri moji tečaji kot je npr. Spoznajte sebe skozi rojstni horoskop, vsebujejo tudi »domačo nalogo«, ob kateri morate zapisati svoje izkušnje in ideje na papir.

Še veliko več zadev lahko naredite povsem brezplačno ali le z nekaj euri prihranka. Vem, da se je težko spraviti v pogon in nekaj narediti zase, če ste obremenjeni. Ampak, lahko vam garantiram, da se boste veliko boljše počutili že v kratkem času.

Ne premišljujte predolgo. Če se ne počutite najbolje, boste s premišljevanjem le še zabredli globlje v slabo počutje. Naredite kot pravi Nike slogan: »Just do it!« ali po slovensko »Samo naredite!« in v kratkem se boste počutili veliko bolje. 

V komentarju spodaj mi povejte, katero idejo boste uporabili oz. kaj vam najbolj pomaga do dobrega počutja. Tudi, če ni zapisano med temi sedmimi idejami.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply