Osebna in poslovna rast
Povej naprej!

Zadetek na loteriji

Zadetek na loteriji

Poznate koga, ki si ne želi več denarja in bi se odrekel največjim zadetkom na loteriji? Pri sebi ali naglas morda tudi sami kdaj pomislite, kako lepo bi bilo, če bi zadeli tisti glavni dobitek na lotu ali potegnili kakšno srečno srečko?

Verjamem, da ste kdaj že sanjarili o tistih milijonih, ampak zelo verjetno jih še niste zadeli. Za vas imam dobro novico. Večina ljudi, ki zadane najvišje dobitke na loteriji v zelo kratkem času bankrotira ali ima manj kot so imeli pred dobitkom.

Rekla bi lahko, da imate po statistiki srečo, če še niste med srečnimi dobitniki, preden ste prebrali ta prispevek. Preden vam povem, kaj storite, ko zadenete na loteriji, naj pojasnim, kakšen zadetek imam v mislih. Ne tistih nekaj centov, dva ali petdeset eurov.

Te boste najverjetneje potrošili, še preden boste začeli razmišljati o varčevanju. Razen, če do pikice upoštevate moje napotke iz knjige Denar – kako se znebite dolgov in začnete varčevati.

Tisti zadetek na loteriji, o katerem razmišljam danes, je vreden veliko. Današnjemu nasvetu prisluhnite predvsem, če gre za dobitek več tisoč eurov ali celo milijonske zneske.

Ko boste zadeli tisti visok dobitek, vam priporočam, da uporabite tri preprosta pravila in se jih držite do pike. Uporabite jih lahko tudi, če prejmete dediščino, prodate svoj delež v podjetju ali na kakršen koli drug način pridobite večjo vrednost.

Zadetek na loteriji – prvo pravilo

Bodite tiho

Zadetek na loteriji vas bo praviloma prevzel z navdušenjem. Vsem, ki jih poznate, boste želeli povedati in se pohvaliti, kako srečni ste postali.  Ampak, naredite si uslugo in zaprite usta.

Nikomur ne povejte. Ne otrokom, ne šefu, ne sodelavki, niti mami ali očetu ali najboljši prijateljici. Zadetek na loteriji lahko razkrijete le partnerju, ki ga zavežite k tišini. Tiho bodite vsaj naslednjih 6 mesecev.

Zavedajte se, da ljudje od tistih, ki imajo veliko denarja, vedno nekaj pričakujejo. S prošnjami za pomoč vas bodo zasuli prijatelji, sosedi, znanci, novopečeni ali izgubljeni podjetniki, dobrodelne organizacije, društva in mnogi drugi.

Ljudje v vašem okolju bodo od vas pričakovali pomoč, denarno ali materialno razvajanje. Kar naenkrat boste postali njihov najboljši prijatelj ali prijateljica. Še celo, če boste imeli občutek, da ne pričakujejo nič od vas, boste izgubili del sebe in svoje identitete.

Naredite si uslugo. Bodite tiho in dajte denar na stran kot, da se ni nič zgodilo. Najprej dobro zadihajte, si uredite svoje življenje, se soočite s seboj in svojo novo situacijo ter zavarujte svoje novo pridobljeno premoženje. Šele nato boste oznanili dobro novico, če boste želeli.

Zadetek na loteriji – drugo pravilo

Poiščite dobrega odvetnika in finančnega svetovalca

Morda ste v tem trenutku prepričani, da so odvetniki in finančni svetovalci tisti, ki vam poberejo denar, mastno zaračunajo svoje storitve in se jih izogibate kot hudič križa. Zadetek na loteriji bo spremenil vaš način razmišljanja.

Čeprav sem vam rekla, da bodite tiho, naredite izjemo. Saj ni potrebno povedati, da ste zadeli na loteriji. Povejte, da imate večjo vrednost, ki bi jo radi zaščitili in dobro naložili. Poiščite odličnega odvetnika in najboljšega finančnega svetovalca.

Od tistega trenutka dalje ne varčujte pri iskanju pomoči. Dobri strokovnjaki so zelo pogosto dragi. Danes si ju morda še ne morete privoščiti. Ko pa pride zadetek na loteriji, boste z lahkoto plačali njihove nasvete in z njimi ogromno prihranili ali zaslužili.

Zadetek na loteriji – tretje pravilo

Skoraj ničesar ne spreminjajte

Od tistega trenutka, ko ste zadeli na loteriji in svoj dobitek dvignili, imate na voljo skoraj neomejeno količino denarja. Roko na srce, je ta občutek odvisen od vaše prejšnje situacije in višine dobitka.

Prva stvar, ki vam pride na misel, bo verjetno nov avto, nova hiša, novih 657 parov čevljev in kup zadev, ki jih boste podarili sebi, svojim otrokom, partnerju, staršem, bratom, sestram in vsem manj srečnim od vas.

Napaka!


Naslednjih 6 - 12 mesecev ničesar bistvenega ne spreminjajte. Ne kupujte novega avta, če vam stari še dobro služi. Ne kupujte nove hiše, če v dosedanji lahko normalno bivate. Ne zapravljajte za make-up, čevlje, obleke in drugo, česar do sedaj niste imeli.

Preprosto počakajte in ne spreminjajte ničesar bistvenega. Zakaj vam to priporočam? Zadetek na lotu bo spremenil vaš svet in pokazal kdo ste v resnici. Prinesel vam bo vrsto stresa in psiholoških obremenitev. Ukvarjajte se raje s seboj in se navadite na novo situacijo. 

Sprva se boste počutili kot v sedmih nebesih in imeli občutek vsemogočnosti. Po nekaj časa, in verjemite, ne bo vam potrebno čakati prav dolgo, boste začutili praznino. Ugotovili boste, da je lesk zbledel in se boste počutili ranljivi, če boste svoje življenje postavili na glavo.

Poleg tega bi se zdaj po nepotrebnem zaganjali v zadeve, ki vam morda čez teden, mesec ali leto dni ne bodo čisto nič pomenile in po nepotrebnem izgubljali svoj denar. Težava ni v tem, da ne bi smeli brez slabe vesti potrošiti nekaj denarja. Težava je v navadi, ki se razrašča kot požar, in zaradi nje lahko izgubite prav vse. Več o navadah boste našli v knjigi o denarju

Čeprav pričakujete, da boste potem, ko boste imeli na računu tiste milijone od igre na srečo, srečni, ni nujno, da bo tako. Imejte v mislih, da se takrat pogosto ljudje ločujejo in v letu dni ali še prej zapravijo čisto vse. Še tisto gre po zlu, kar so ustvarili s trdim delom pred loterijskim dobitkom.

Tri zadeve, ki jih naredite po temeljitem premisleku

Predlagam vam, da si vzamete nekaj časa za premislek, kaj boste storili z novo pridobljenim denarjem. Pri tem naj vam ga pomaga pravno zaščititi dober odvetnik, naložiti in ohraniti pa finančni svetovalec. Tri zadeve pa lahko naredite čisto sami.

V kolikor imate kakršne koli dolgove, jih takoj poplačajte. Vse, do zadnjega centa. Govorim tako o manjših dolgovih, kot o kreditih in hipotekah. Imate odlično priložnost, da za vedno izbrišete svoje dolgove.

Dajte na stran toliko denarja kot ga potrebujete za pokrivanje vseh svojih stroškov vsaj za leto dni. Še bolje, da takoj v varno naložbo naložite dovolj denarja za preživetje še več let. Čeprav donosi ne bodo visoki, boste naredili bolje kot bi, če bi denar takoj zapravili. 

Ljudje ob dobitku radi dajo odpoved v službi. Mogoče je to prava pot za vas, mogoče ni. Če se v podjetju, ne počutite dobro in ne marate svojega šefa, sodelavcev ali strank, vam tam ne bo potrebno več ostati.

V kolikor uživate v svojem delu, a ne želite več ostati zaposleni v dosedanji službi, nadaljujte svoje delo v svojem podjetju. Ustanovite svoje podjetje in ustvarite svojo sanjsko službo. Ustvarite eno od odličnih naložb in ob tem uživajte.

Odslej boste lahko …

Morda ste do sedaj morali trdo delati in pogledati na vsak euro, da ste lahko odplačevali vse položnice in ostale obveznosti. Otrokom ste morali reči »ne«, ko so želeli v McDonald's, niste jih mogli odpeljati na pizzo, na bazen, na morje ali v kino.

Denar ne sme biti sam sebi namen. Njegova glavna vloga je po mojem mnenju v tem, da vam omogoča svobodo in lepo življenje. Odslej imate dovolj denarja, da si lahko privoščite tudi razvajanje, večerjo v restavraciji in še kaj, kar ste resnično pogrešali.

Skozi leta ste si verjetno nekaj srčno želeli in za tisto tudi začeli varčevati. Če je tako, natančno veste, da je to nekaj pomembnega za vas. Ocenite, ali vas bo zanimalo tudi v prihodnje. Če je tako, uresničite svoje sanje. A, bodite trdno prepričani vanje.

Investirajte v znanje. Nobena druga investicija vam dolgoročno ne bo prinesla tako visokih donosov. Imate moje dovoljenje, da investirate v tečaj od denarju, v katerem se boste naučili smotrnega ravnanja z denarjem in prejeli napotke kaj storiti, ko se srečate z večjimi vrednostmi.

Vsaj prvih 6 mesecev do leta dni vam velikih sprememb ne priporočam, ker boste ustvarili slabe navade, zaradi katerih bi lahko bankrotirali in se kasneje tolkli po glavi, zakaj ste naredili kup nepotrebnih neumnosti.

In…, če vas ne obišče zadetek na loteriji

Preden zaključim, naj vas spomnim na realnost. Zelo verjetno na loteriji ne boste zadeli nič ali boste občasno prejeli le manjše vrednosti. 99,99% ljudi se na zadetek na loteriji in lepo življenje od dobitkov pač ne more zanašati.

Precej bolj verjetno je, da boste morali za svoj denar in preživetje še naprej trdo delati ali pa ste si že zaslužili pokojnino s preteklim garanjem. Na voljo imate dve možnosti. Živite iz meseca v mesec kot do sedaj. Zagotavljam vam, da se nič ne bo spremenilo.

Druga možnost je, da izberete tečaj o denarju in še danes začnete spreminjati svoj odnos do denarja, se naučite smotrnega ravnanja z njim in sčasoma (v mesecu dni do v nekaj letih) privarčujete dovolj, da si boste svoje želje lahko izpolnili tudi brez dobitka na lotu.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Uredite osebne finance

Knjiga DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati vsebuje praktične napotke za ravnanje z denarjem, kako se znebiti dolgov, ustvariti prihranke za preživetje v času krize in začeti varčevati za varno prihodnost.

Moji klienti, ki so sledili povsem enakim napotkom, so letno dodatno prihranili od 200€ do 4.500€.

PREBERITE VEČ!

Leave a Comment:

4 comments
Add Your Reply