Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
Želje in cilji niso ista zadeva

Vaša največja želja ni nujno vaš cilj

Vaša največja želja ni nujno vaš cilj  

Težko si predstavljam življenje, v katerem bi ostala povsem ravnodušna do dogajanja v njem. Odkar se spomnim svojega obstoja, v sebi nosim neskončno mnogo želja. Večina od njih hitro zbledi.

Nekatere, tiste »žgoče želje« pa ostajajo v meni od malega. Ena od njih je ljudem okoli sebe pokazati in jih vzpodbuditi, da je mogoče živeti drugače, kot nam je »usojeno«.

Rada imam svoje starše in svoj dom. A, če bi poznali moje korenine in otroštvo, bi zagotovo lahko trdili, da mi življenje, kakršno živim danes, ni bilo usojeno. Očitno je mogoče marsikaj narediti drugače kot je bilo začrtano v vaši zibelki.

Želje in cilji niso ista zadeva

Ob pogledu vase sem spoznala, da želje in cilji niso ista zadeva. Želja imamo skozi celo življenje milijon (oz. nešteto). Želje prihajajo in odhajajo. Na mnoge zelo hitro pozabimo.

Cilji pa so nekaj nepriljubljenega, a pomembnega. Cilji so tisto, za kar ste se pripravljeni zavezati, da boste tudi uresničili. Upam, da ne spadate med tiste, ki bi se od njih prehitro poslovili.

Verjamem, da tudi vi v sebi nosite tisto »žgočo željo«, za katero ste pripravljeni narediti vse, kar je v vaši moči, da bi se uresničila. Na svoji spletni strani www.astrolog.si že nekaj let ob koncu leta objavim post, v katerem lahko bralci strani zapišejo svoje tri največje želje.

Namen je povsem jasen. Ko ste si na jasnem, kaj natančno želite in kako naj se to uresniči, se hitro pomaknete bližje uresničitvi svoje želje. Brez izjeme, najsi verjamete v Božička ali nič več.

Da se vaše želje uresničijo, se mora zgoditi nekaj pomembnega v vas. Želja se mora preoblikovati v cilj. V tisto zavezo, da boste naredili karkoli je potrebno in boste pri tem vztrajali, dokler ne boste zaživeli v skladu s tem, kakor ste se odločili.

Najprej morate doseči jasnost pri sebi. Ko veste, kaj natančno si želite (imate cilj) in vas to spremlja kot »žgoča želja«, imate po mojem mnenju vsaj petdeset odstotno možnost, da uresničite svojo veliko željo. Verjetno je bolj natančen odstotek uspeha že kdo izračunal.

V sebi ste ustvarili gorivo, ki vas vodi od tod dalje. Čeprav je vaša močna želja predpogoj za kakršen koli uspeh, sama po sebi ne zagotavlja, da boste svoje sanje tudi živeli v realnem svetu. Zanje se boste morali potruditi.

Zaposlite možgane in podzavest

V sebi nosite najzmogljivejši računalnik na svetu. Ta se nahaja nad vašimi rameni. V vaših možganih se začnejo vzpostavljati nevronske povezave, ki vam pomagajo poiskati rešitve, s pomočjo katerih se premaknete korak bližje uresničitvi.

Pri vsem tem vam pomaga podzavest. Le-to nekateri primerjajo z velikanskim skladiščem vsega, kar se vam zgodi tokom življenja. Njena naloga je ohraniti tisto stanje, ob čemer se počutite varno in udobno.

Kadar si želite nekaj novega doseči, morate najprej »prepričati« oz. povedati svoji podzavesti, da ste pripravljeni na nekoliko več rizika. Kajti, ko se želite premakniti iz »udobne cone«, boste najprej občutili tesnobo ali negotovost, celo strah.

Zanje je odgovorna podzavest in zato morate le-to najprej prepričati, da si zares želite nekaj novega doseči. Bolj, kot ste obsedeni s svojo željo, lažje boste s pomočjo podzavesti in možganov našli način, kako jo uresničiti.

Pravljično število tri

Zasledila sem mnoge izsledke znanstvenikov, ki poudarjajo, da se je smiselno lotiti uresničevanja največ treh želja naenkrat. S tem, ko se koncentrirate na največ tri zadeve naenkrat, ohranjate fokus.

Takoj, ko poskušate dodati več želja, svojo energijo razpršite. Takrat začnete izgubljati na mnogih življenjskih področjih. Tudi tam, kjer ste že dosegli nekaj uspeha.

Meni je število tri všeč, saj me spominja na pravljični svet. Predvsem pa mi je pri njem všeč, ker je povsem uresničljivo pri vsakodnevnih aktivnostih. Večkrat sem omenila, da uporabljam »pravljično število tri« tudi v poslovne namene. Naj navedem primer, ki ga morda že poznate.

Ob koncu leta si izberem največ tri cilje podjetja. Ti morajo biti usklajeni z le enim, glavnim ciljem. Nato si vsak dan zastavim tri pomembne zadolžitve, ki jih moram končati tisti dan. Vse so usmerjene k doseganju letnih ciljev.

Šele, ko so opravljene, se odločim, kaj od sprotnih, a manj pomembnih, bom zaključila do konca dneva. Enako storim tudi pri načrtovanju svojega zasebnega življenja.

Priznam, da sem v preteklosti mnogokrat preizkušala mnogo različnih tehnik uresničevanja svojih ciljev. Ugotovila sem, da mi je pravljično število tri blizu in mi pomaga premagati tudi tiste težke trenutke oz. obdobja, ko gre vse narobe.

Zakon privlačnosti

Med drugim sem preizkušala tudi delovanje t.i. »zakona privlačnosti«, ki je tako zelo popularen. Pa afirmacije in pozitivno razmišljanje. Ne bi želela zmanjševati njihovega pomena in vesela sem, če delujejo v vašem življenju.

Pri meni se je izkazalo, da mi pride koristno nasproti samo takrat, ko zožim izbor možnosti, se potrudim in sama naredim svojih »sto procentov«, za preostanek pa prosim za pomoč.

V kolikor se spogledujete z nečim, kar bi radi dosegli še letos oz. v naslednjih mesecih, pa še nimate svoje dobre strategije, lahko prenesete moj način delovanja k uresničevanju vaše želje. Zelo bom vesela, če mi boste povedali, kaj pri vas deluje in s čim brcnete v temo.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Leave a Comment:

4 comments
Add Your Reply