Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
Valentinovo - praznik zaljubljencev.

Valentinovo in vaš dan ljubezni

Valentinovo naj bo vaš dan ljubezni 

Valentinovo velja za praznik zaljubljencev. Sama ga dojemam kot dan ljubezni, tisti najlepši dan, ki bi se moral v vašem življenju ponoviti prav vsak dan posebej. Ljubezen je namreč nekaj, kar živi v vsakem bitju. V človeku, živali, rastlini, morda še celo v kamninah. 

V okviru astrološkega svetovanja se skoraj vsak dan srečujem s takšnimi ali drugačnimi ljubezenskimi zgodbami. Verjetno je odveč dodati, da so običajno nesrečne in nerazumljene. Da ljudi, ki jih doživljajo, nekaj boli in iščejo načine, kako bi bili bolj srečni v prihodnje.

​Vprašanja, ki vodijo do razočaranj

Na žalost je najpogostejše vprašanje: »Ali bova ostala skupaj?«. Ali pa: »Kaj mi zvezde kažejo v ljubezni?«. Pa še: »Kdaj bom spoznal-a partnerja/partnerico?«.

Zakaj pravim: »Na žalost.«? Že iz vprašanja lahko hitro razberem, da se je oseba, ki vprašanje postavlja, nekako vdala v svojo usodo. Hrepeni po sreči v dvoje, a je nikakor ne najde. Delno tudi zato, ker si postavlja napačna vprašanja.

Kadarkoli vaše življenje ubere napačne poti, vam lahko hitro pomaga, če si začnete postavljati drugačna vprašanja. Ker se bliža Valentinovo, vam bom pojasnila na primeru ljubezni. Velja pa za karkoli drugega, tudi takrat, ko ste že srečni in želite svojo srečo želite še povečati.

Ljudje radi prelagamo odgovornost na druge ljudi in na okoliščine, v katerih se znajdemo. Prepričana sem, da poznate vsaj eno osebo, ki si rada zatiska oči. Pripoveduje vam, da bi rada živela drugače, pa jo vsi drugi ovirajo ali ji povzročajo toliko krivic, da nikakor ne more dalje.

Kadar govoriva o partnerstvu in ljubezni, velja, da je odnos vedno odnos med dvema. Ne vem kdo je avtor, a všeč mi je misel, da lahko dober odnos obstaja le med dvema osebama, ki sta sposobni živeti ločeno, a sta si izbrali, da bosta živeli skupaj.

​Kakšen je vaš odnos do sebe?

Osnovni, po mojem trdnem prepričanju tudi najpomembnejši, je odnos do samega sebe. Verjamem, da vas bodo drugi lahko spoštovali in v slogi živeli z vami le, če boste sami cenili in spoštovali sebe.

Ko se ljudje zaljubijo, pogosto pozabijo nase. Seveda je lepo in hvale vredno, če ste sposobni poleg sebe videti še koga drugega. Pravzaprav je temelj vsakega odnosa medsebojno spoštovanje in razumevanje.

Prepogosto, žal, ljudje v prvih dneh ali tednih novega odnosa svoje življenje podredijo tistemu drugemu, »tako čudovitemu človeku«, ki so ga ravno spoznali. Že čez nekaj dni ali tednov mu prav zaradi istih lastnosti očitajo egoizem in popolno nesposobnost za skupno pot.

V kolikor se zavedate sebe in svoje vrednosti, ste sposobni ostati trdna osebnost tudi takrat, ko ste polni čustev, nežnosti, topline in razumevanja, kar se dogaja na začetku odnosa, boste veliko lažje našli tistega pravega partnerja zase. Verjetno ste zato odlično izbrali. 

V kolikor takšen odnos imate, vam ni drugega kot čestitati. Če pa ga šele želite ustvariti, vam priporočam, da malce pogledate vase in se začnete spraševati o sebi. Kakšna vprašanja si lahko postavite? Pa začnite... 

​Postavite si boljša vprašanja

Na primeru ljubezni si lahko postavite vprašanje: »Kaj moram spremeniti, storiti ali kakšna oseba moram postati, da bom v svoje življenje pritegnil-a partnerja, ki si ga želim in zaslužim?«. 

Drugo koristno vprašanje je lahko: »Kaj v resnici pričakujem od partnerja? Kakšne vrednote in lastnosti mora imeti, da ga bom lahko sprejel-a kot enakovrednega in dobronamernega človeka, s katerim bova lahko srečna skupaj?«.

Ugotovili boste, da mnoge potrebne lastnosti za srečno partnerstvo že nosite v sebi, a pa bi bilo morda dobro še kaj spremeniti pri sebi. Mogoče je edino, kar še manjka v enačbi, drugačne vrste partner. Tak, ki je pripravljen delati na odnosu ali vam prisluhniti, morda?

Na začetku vaše preobrazbe vam bo morda zelo težko. Zlasti, če morate nekaj korenito spremeniti pri sebi ali, če vas vleče k enemu tipa partnerja, potrebujete pa nekoga s popolnoma drugačnimi lastnostmi.

Ničesar ne boste zamudili

V praksi pri preobrazbi lahko opazujem ljudi, ki se na začetku pogumno spopadejo s svojimi demoni. Žal se mnogi po nekaj tednih uspeha vrnejo na staro, že poznano pot. 

Zakaj tako?

Vsaka sprememba terja nekaj časa in precejšen vir energije. Da o zavezanosti cilju sploh ne govorim.  Ljudje pa so prepričani, da nekaj pomembnega zamujajo, če ne dobijo tistega, kar želijo, takoj. Veliko lažje odnehajo kot se spopadejo z napetostjo v sebi. 

Iz okolja vedno pritegnemo, kar potrebujemo in si zaslužimo. Zato se pred vami pojavi nekdo, ki odseva vaš notranji jaz. Kakršen koli že je, naj vam bo všeč ali ne, v sebi zagotovo nosi neko sporočilo, ki ga v tem trenutku potrebujete. 

V kolikor ste ali boste naredili »domačo nalogo« iz boljših odnosov, boste spoznali nekoga, ki vam bo ogrel srce in dušo ter bo prinesel veliko veselja v vaše življenje. Če pa se še niste dovolj spremenili, vam bo to pokazal. Takrat boste zelo verjetno razočarani pomislili, da je bil vaš trud zaman.

Nikar ne podcenjujte svojih prizadevanj! Vaš trud, da bi postali boljša različica sebe, ni bil zaman. Le prehitro ste se prenehali spreminjati. Prekmalu ste verjeli, da je delo na sebi končano. Vsaka sprememba potrebuje čas, preden so opazni njeni pozitivni učinki.

Kadar si domišljate, da veste vse in si lahko oddahnete od življenjskih lekcij, bodite pripravljeni na test življenja. Neizogibno se morate soočiti z izzivi, ki še živijo v vas. Test boste opravili, ko boste "po testu" bolj srečni kot ste bili kdajkoli prej.

Če testa (še) niste opravili, poglejte vase in ugotovite, kaj vam povzroča bolečino. Na tem delčku sebe morate bolj intenzivno delati in ga spreminjati. Zato, če si še želite nekoga, ki vas bo ljubil takšne kot ste, poskrbite, da si boste všeč in boste dobro shajali tudi sami s seboj.

Naj bo to Valentinovo prelomni čas, ko se boste ozrli vase in si priznali vse, kar je dobrega v vas. Če vam kaj ni všeč, pa kar takoj začnite iskati rešitev za spremembo. Obrestovala se vam bo!

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply