Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
skrivnost uresničenih sanj

Skrivnost uresničenih sanj

Obstaja drobna in dobro skrita skrivnost uresničenih sanj, ki jo lahko uporabi prav vsakdo v svojem življenju. Pri tem sploh ni pomembno, ali si želite postati najboljši v svojem poslu, najboljša mama ali oče ali doseči karkoli drugega, kar vam dosti pomeni. 

Žal je skrivnost uresničenih sanj tako preprosta, da mnogim niti na pamet ne pride, da bi jo uporabili. Imam dobro novico! Vi jo boste danes spoznali. A, preden se ji posvetim, naj vam predam, kar sem nekoč, verjetno še v času srednje šole, prebrala v neki knjigi.

Človek ima na tisoče želja. Če se mu uresničijo vse, razen ene, bo jokal zaradi ene neizpolnjene.

V tem trenutku sem kar malce jezna nase, ker si nisem zapisala kateri modri avtor je to ubesedil. Vem le, da je pisalo nekako kot zgoraj in se mi je močno vtisnilo v spomin. Očitno, če se mi mota po glavi. 

Novoletne zaobljube in skrivnost uresničenih sanj

V decembrskem času, pod vplivom lesketajočih lučk, si ljudje radi zastavijo novoletne zaobljube. Naštevajo, kaj vse bodo dosegli v naslednjem letu in sestavljajo gromozansko dolge sezname svojih želja

Verjetno ste kaj podobnega že sami naredili. Morda prav pred nekaj tedni? Kljub temu, da sem pristaš pisane besede in zastavljenih ciljev ter želja, se ne strinjam s postavljanjem pretiranih ciljev. Vsaj ne kratkoročnih. 

Pogosto boste slišali ali prebrali, da si morate postaviti zelo visoke želje in cilje, če naj jih dosežete. V mojem življenju se je to izkazalo kot nekaj napačnega. Še bolj napačno je pretirano veliko število ciljev in želja, ki bi jih radi dosegli v relativno kratkem času. 

V kolikor ste si zastavili več kot 3 želje ali cilje, ki naj bi jih dosegli v letu dni, jih zelo verjetno v tem letu ne boste dočakali. Namreč, s tem, ko želite uresničiti vse, kar je še ostalo neuresničeno, izgubljate dragoceno energijo in pozornost. 

Skrivnost uresničenih sanj

Obstaja čisto preprosta skrivnost uresničenih sanj. Skriva se v pravljičnem številu 3. Saj se še spomnite pravljic? Običajno so bile tam tri princeske, trije bratje, ki so se potegovali za princesino roko ali pa triglavi zmaj, ki je grozil celi deželi. 

V kolikor imate namen v letu dni uresničiti več kot tri zadeve, jih kar ohranite. Privoščim vam jih. Ampak, predlagam, da prelisičite svoj um in iz svojega seznama milijon zadev izberete samo tri. Tiste tri, ki so za vas resnično najpomembnejše. 

Osredotočite se na te tri najpomembnejše želje ali sanje in prav vsak dan v letu naredite nekaj malega vse do njihove uresničitve. Ne razmišljajte predolgo, koliko morate narediti danes, jutri, pojutrišnjem. Poskrbite le, da boste vsak dan naredili vsaj droben korak naprej. 

V kolikor je mogoče, izberite samo eno stvar, ki si jo srčno želite. Tej posvetite ves svoj čas in jo negujte iz dneva v dan. Ugotovili boste, da boste svojo željo uresničili veliko prej kot bi jo v poplavi razpršene energije na tri, pet ali deset zadev. 

Slej kot prej boste zadevo odkljukali in zaživeli svoje sanje. Takrat bo pravi čas, da izberete naslednjo svojo željo in jo uresničite na podoben način. Počasi, korak za korakom, pa vendar hitro. 

Ugotovili boste, da ste privarčevali ogromno energije. Nič več je ne boste po nepotrebnem razmetavili na preveč vetrov. Uresničili pa boste veliko več kot si v tem trenutku verjetno lahko predstavljate. 

Na tem mestu imam preprosto vprašanje za vas. Ali tudi vi v sebi nosite veliko željo, ki bi jo radi uresničili, pa niste prepričani, kako ostati pri svoji zavezi in kakšne korake izbrati, da boste kmalu uživali v njej?

Ne dovolite, da bi vaše sanje zbledele samo zato, ker se počutite samozadostni ali prestrašeni, kaj si bodo mislili drugi ljudje.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Leave a Comment: