Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
regres in znanje

Regres za letni dopust

Regres za letni dopust

Poleg plače, zaposlenim in upokojencem vsako leto po zakonu pripada regres za letni dopust. Višina regresa je določena z zakonom in kolektivnimi pogodbami. Podjetja pa se lahko do določene višine sama odločijo, koliko regresa bodo izplačala zaposlenim. 

Za marsikoga regres predstavlja možnost, da odplača del dolga na kreditni kartici, kakšno dodatno zaostalo položnico ali si privošči nekaj, kar se mu že nekaj časa izmika. Marsikatera babica vneto kalkulira, kako ga bo razdelila med svoje vnučke.

Nekateri si zanj privoščijo dopust in zasluženi oddih, čemur je v resnici namenjen. V nadaljevanju razmišljam, kako regres lahko uporabite, odvisno od situacije, v kateri se trenutno nahajate.

Regres je za počitnice

Regres za letni dopust je namenjen oddihu in počitnicam. Podjetje vam ga izplača, ker je tako določeno z zakonom ali pa predvsem zato, ker si želi, da si dobro odpočijete, se naužijete svežega zraka in se vrnete na delo polni novih moči.

V kolikor vam finančna situacija dopušča, si dopust vsekakor privoščite, saj ste si ga s svojim garanjem iz dneva v dan, iz tedna v teden, iz meseca v mesec prislužili. Pri tem izberite počitnice, ki jih boste lahko financirali le z regresom.

Banke vas bodo zdaj začele bolj vneto vabiti z mamljivimi ponudbami kreditov, namenjenim financiranju počitnic. Za vas imam dober nasvet. V kolikor nimate dovolj denarja za počitnice, se zanje nikar dodatno ne zadolžujte.

Vrsto idej, kaj vse si lahko privoščite v času dopusta, če vam denarja primanjkuje, še niste privarčevali za počitnice ali le iščete novo idejo zanje, boste našli v knjigi DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati.

Regres za kup neplačanih položnic

Morda spadate med tiste, ki se jim nabira kup neplačanih položnic. Zelo verjetno se regresa za letni dopust veselite predvsem zato, ker boste končno lahko plačali vsaj del položnic in starih dolgov, ki vas še bremenijo.

Želim si, da bi vam rekla drugače, ampak zelo dobro se zavedam, da je za vas najpomembnejše, da se čim prej osvobodite bremena in stresa. Letošnji regres uporabite za plačilo položnic ali drugih zapadlih dolgov. Kljub dolgovom, pa le pojdite na kak sladoled ali tortico.  

Do naslednjih počitnic se vsekakor naučite privarčevati dovolj, da boste tudi vi lahko uživali ob morju, v hribih, toplicah ali se odpravili na svoje sanjsko potovanje. To zlahka sami storite s pomočjo moje knjige o denarju. Le naredite, kar vam v njej predlagam.

Regres omogoča znanje za prihodnost

Ob začetku svetovne gospodarske krize leta 2008 so vprašali enega najbogatejših zemljanov Warrena Buffeta, ali v času krize lahko priporoči varno in donosno investicijo. Odgovoril je, naj ljudje investirajo v znanje.

Del regresa ali celotni regres lahko namenite za koristno znanje, ki si ga do sedaj še niste mogli privoščiti, ne da bi se dodatno zadolžili. Lahko vam zagotovim, da ni boljše naložbe kot je naložba v znanje.

Znanje je redka dobrina, ki vam je ne more vzeti nihče in vam prinaša najboljše donose v finančnem in nematerialnem smislu. Ko ga osvojite, postanete strokovnjak na svojem področju in z njegovo pomočjo lahko ustvarite višje ter bolj stabilne dohodke.

V kolikor želite urediti svoje osebne finance in se ob tem dobro odločiti, kako uporabiti regres za letni dopust, vam toplo priporočam takojšen vpis v tečaj DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati.

Naredite kot vam razložim in pokažem na praktičnih primerih v tečaju. Uredili boste osebne finance in natančno vedeli koliko denarja morate zaslužiti, da boste lahko odplačali vse, kar morate plačati.

Ob tem boste del denarja privarčevali in si zagotovili občutek finančne varnosti ter finančne svobode. Počitnice pa si boste lahko privoščili brez regresa za letni dopust, kreditnih kartic in drugih kreditov.

Tečaj o denarju in urejenih financah poteka pod mojim mentorstvom v Moji Akademiji preko interneta. Skozenj pa greste lahko znova in znova brez doplačila.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Uredite osebne finance

Knjiga DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati vsebuje praktične napotke za ravnanje z denarjem, kako se znebiti dolgov, ustvariti prihranke za preživetje v času krize in začeti varčevati za varno prihodnost.

Moji klienti, ki so sledili povsem enakim napotkom, so letno dodatno prihranili od 200€ do 4.500€.

PREBERITE VEČ!

Leave a Comment: