Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
navdihujoča zgodba

Navdihujoča zgodba

Ste narejeni iz "pravega testa", ko drugim ljudem privoščite srečo in uspeh? V kolikor spadate med takšne ljudi, je za vas kot naročena navdihujoča zgodba mladeniča, ki je uspel prej kot v letu dni obrniti svoje življenje v pravo smer. 

Kaj je prava smer? Po mojem osebnem mnenju je prava smer le tista, po kateri hrepeni vaše srce in duša. Zagotavlja vam življenje po vaši meri, uresničene sanje in zadovoljstvo, ko jih dosežete. 

Navdihujoča zgodba - začetek

Pred več kot letom dni sem srečala mladeniča, ki je bil prijavljen na Zavodu za zaposlovanje. Ob tem je napol legalno delal kot fizični delavec v enem od velikih podjetij v Sloveniji. Delo je opravljal pogodbeno 10 - 12 ur dnevno, pogosto tudi ob koncu tedna.

Za svoje delo je prejel borno plačilo. V tistem času so mu plačali okoli 4€ na uro neto. Prejel ni niti dodatka za malico ali prevoz. Večino težko prisluženega denarja je porabil za bencin, slabo malico in vzdrževanje starega, že dodobra iztrošenega avtomobila. Potreboval ga je za prevoz na delo.

Nekega dne se je pri delu poškodoval in takrat se je v njem zgodil "premik". Začutil je, da mora poiskati drugo službo. V tisti službi je dal odpoved in začel iskati novo.

Hitro je našel nekaj ponudb za delo in se prijavil, čeprav ni izpolnjeval večine razpisanih pogojev za delovno mesto. Mislil je: 

Saj znam. Tisti papir bodo že spregledali. 

Navdihujoča zgodba - nadaljevanje

Pred iskanjem novega delovnega mesta je premislil, kaj bi z veseljem počel. Prijavil se je le na delovna mesta, ki so mu bila všeč. Večina ljudi mi pravi, da je nemogoče prejeti povabilo na razgovor. Ta mladenič je prejel povabilo na tri od poslanih petih vlog za delo. 

Sprejet je bil na dve od treh delovnih mest, a se je v trenutku odločil za prvo. Odjavil se je z Zavoda za zaposlovanje in se začel učiti veščin, ki jih pred tem ni imel. Šlo je za pogodbeno delo, kjer je bil plačan v obliki provizije. Kolikor je prodal, toliko provizije je prejel. 

O redni zaposlitvi ni razmišljal, saj je bil zadovoljen s službo kakršna je bila. Prvi mesec je v štirih urah dnevno zaslužil toliko kot prej ves dan. Zatem je prodaja upadla in ponovno je zaslužil le za gorivo, slabo malico in vzdrževanje avtomobila.

Postajal je obupan, a si je ves čas prigovarjal, da mora pridobiti veščine, s katerimi bo lahko izboljšal svojo prodajo. K sreči so mu v podjetju ves čas nudili dodatno izpopolnjevanje in ga vzpodbujali, naj se bolj potrudi. 

Navdihujoča zgodba - leto dni kasneje 

Po približno pol leta vztrajnosti in pridnega dela, so mladeniču v istem podjetju ponudili redno zaposlitev za nedoločen čas za 4 ure dnevno. Ponudbo je takoj sprejel, saj je rad delal v tem podjetju in se dobro razumel s sodelavci ter vodstvom. 

Svojo prodajo je uspel izboljšati toliko, da se je njegova neto plača povečala na 600 €, nato na 800€ in zatem precej preko 1,000 € mesečno ter še raste. Ves čas je živel skromno. Starši pa so mu pomagali tako, da mu ni bilo potrebno prispevati k stroškom bivanja. 

Cenil je njihovo pomoč in ves čas varčeval. Po dobrem letu dni je lahko za nekaj malega prodal svoj stari, iztrošeni avtomobil, dodal prihranke in najel nekaj kredita, ki ga bo odplačeval s prihrankom pri bencinu. 

Dobro leto dni kasneje, si je mladenič privoščil svoj sanjski avtomobil. Ne, za novega še ni uspel privarčevati. Kupil je natančno tistega, ki ga je srčno želel, a starejšega letnika. Pravi, da mu dobro služi in predvsem "manj pije". 

Vaša navdihujoča zgodba

Upam, da vas je življenjska pot našega mladeniča dovolj navdihnila, da boste tudi sami ugotovili, da nobena, še tako žalostna pot, ni nujno dokončna. Večina ljudi, ki jih poznam, pravi, da službe ni mogoče najti, niti privarčevati.

Nekateri pravijo, da "za tako majhno plačo pa že ne bodo delali". Niti za pokušino ne. Najdejo se tudi takšni, ki pravijo, da so premladi, prestari, premalo izobraženi ali nimajo dovolj "zvez in poznanstev". 

Naš mladenič ni imel dobre izobrazbe. Nihče od znancev ali prijateljev mu ni pomagal do službe in začel je delati v zelo slabo urejenem delovnem okolju. Za svoje delo je precej časa prejemal borno plačilo. 

Samo zato, ker si je rekel, da je "dovolj" in premislil kaj želi, je zaživel bolje. Drznil si je poslati prošnje za delo, čeprav so mu doma prigovarjali, naj se ne osramoti, saj ne bo sprejet. Zatem pa se potrudil, da je prejel povabilo na razgovor in začel dosegati rezultate svojega dela.

Zato, ker je vzel življenje v svoje roke, mu je uspel življenjski preobrat. Varčevati pa je začel s pomočjo napotkov iz mojega tečaja "Denar - Kako se znebite dolgov in začnete varčevati", kjer je prejel tudi nekaj idej za službo. 

Njegove sanje niso dokončne. Pred kratkim je našel hiško, ki bi jo rad kupil. V tem trenutku tega še ne more storiti. Pravi pa, da bo v letu dni našel način, da si bo uredil tudi svoj prvi dom. 

V kolikor si tudi vi želite narediti preobrat v svojem življenju, vas povabim, da se nam pridružite na tečaju o denarju in si tudi vi uredite osebne finance in/ali z njegovo pomočjo najdete novo priložnost za zaslužek ter preobrat vašega življenja na bolje. 

Kliknite tukaj, se vpišite v tečaj in mi čez nekaj časa povejte, da je bila to vaša najboljša investicija. 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Leave a Comment: