Osebna in poslovna rast
Povej naprej!

Radi berete knjige

Radi berete knjige

Zelo rada berem knjige. No, če sem iskrena, z največjim veseljem tudi kakšno napišem. Žal, pisanje knjige zahteva svoj čas in zbrane misli, zato nekatere čakajo že več kot desetletje odkar sem zanje napisala prvi osnutek.

V zadnjem času bolj pogosto kot pred leti prejemam vrsto pohval o knjigi Denar – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati. Verjetno si lahko predstavljate, kako vesela sem, da jo moji bralci uvrščajo med koristno literaturo, ki jo dejansko uporabljajo v svojem življenju.

Knjige o denarju in urejenih financah znajo biti zelo težko razumljive običajnemu smrtniku. Ponosna sem, ker mojo knjigo ljudje pogosto opišejo kot preprosto napisano, razumljivo in enostavno, a koristno znanje, ki ga je zlahka prenesti v vsakodnevno življenje.

Včasih pa se zgodi kot piše ena izmed bralk…

Pismo bralke

Danes sem prejela dolgo e-sporočilo bralke, ki se me je posebno dotaknilo. Čestitala mi je za odlično knjigo. Pravi, da jo je prebrala že pred več meseci in se pogosto spomni nanjo. Zatem pa začne opisovati svojo finančno situacijo.  … … …

Ne smem vam povedati podrobnosti, ampak v povzetku se boste morda našli tudi vi.

Kljub temu, da je knjigo prebrala, je gospa še vedno hudo zadolžena. Morda še bolj kot pred nakupom knjige. Vrti se v krču svoje finančne situacije. Pravi, da je oseba, ki je v življenju že veliko zaslužila, ampak denar nikakor ne ostane pri njej, pač pa vedno znova dobi noge.

Dohodkov nima slabih. Ampak, ne le, da potroši vse, kar zasluži. Dodatno se še zadolžuje iz meseca v mesec in situacija je vse slabša. Pripeljala jo je na rob obupa. Pravi, da ne ve več, kaj lahko stori, da se bo zgodba obrnila na bolje. …

Ste se tudi vi prepoznali v njeni zgodbi?

Iz celotnega zapisa sem lahko razbrala, da je gospa sicer knjigo kupila in jo prebrala. Do sedaj pa še ni uporabila še nobenega od predlogov, zapisanih v njej. Svojih osebnih financ še ni začela urejati in še ničesar ni spremenila pri svojem ravnanju z denarjem.

Sprašuje se, ali ji lahko pomagam ugotoviti, kaj narobe počne in kaj lahko naredi, da se bo znebila krča, v katerem živi.

Marsikdo se lahko prepozna v tej zgodbi. Tako počnejo samski, poročeni, starši samohranilci, babice, dedki in še marsikdo. Morda tudi vi.

Knjige je prijetno brati

Nič drugačna nisem od vas. Tudi sama obožujem knjige. Moje knjižne police se šibijo pod njihovo težo.

Kadar kupim novo knjigo, le še s težavo najdem prostor zanjo, zato se je v zadnjih letih začela povečevati zbirka mojih e-knjig. Mnoge sem prebrala, nekatere sem le kupila in čakajo na čas, ko jih bom vzela v roke.

Koliko takšnih knjig imate vi »na zalogi«?

Knjige so koristen vir znanja in navdiha. Človek, ki rad bere, ni nikoli sam. Vedno je v dobri družbi. Nekatere knjige so namenjene zabavi, druge kratkočasenju. Nekatere so napisane kot praktični priročniki, iz katerih se lahko marsičesa koristnega naučite.

Uporabite knjigo o denarju

Knjiga o denarju ni doktor roman. Namenjena je ljudem, ki želijo urediti osebne finance. Naslov ni povsem posrečen, saj je namenjena tako ljudem, ki so zadolženi in bi se radi znebili dolgov, kot tistim, ki bi radi predvsem več privarčevali brez odrekanja.

Napisala sem jo v obliki praktičnih napotkov, kaj storite, da boste imeli vedno občutek blaginje. V vsakem poglavju je dodano, kaj naredite, da z njeno pomočjo postopoma začnete spreminjati svoje finančne navade. Rezultat pa je v finančnem smislu bolj brezskrbno življenje.

Zato, če knjigo imate in se sprašujete, zakaj še vedno niste nič privarčevali ali zmanjšali dolga, pa si tega želite, jo vzemite ponovno v branje. Tokrat jo berite po kapljicah in po vsakem poglavju naredite, kar vam priporočam.

Vztrajajte vsaj 3 mesece. 

Zagotavljam vam, da se bo vaša finančna situacija izboljšala, vi pa si boste lahko privoščili več kot kdajkoli pred tem.

Branje knjig je lahko prijetno in zabavno. Navdihne vas. Ob njih si rečete, da boste to in to storili. Ampak, dokler ne boste šli v akcijo (berite: naredili, kar vam priporočam), bo motivacija hitro pojenjala.

V kolikor knjige o denarju še nimate, jo naročite na povezavi tukaj. Nato upoštevajte nasvet iz tega prispevka. Vzemite jo v roke in iz poglavja v poglavje uredite svoje osebne finance tako, da vam bodo v podporo in veselje.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Uredite osebne finance

Knjiga DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati vsebuje praktične napotke za ravnanje z denarjem, kako se znebiti dolgov, ustvariti prihranke za preživetje v času krize in začeti varčevati za varno prihodnost.

Moji klienti, ki so sledili povsem enakim napotkom, so letno dodatno prihranili od 200€ do 4.500€.

PREBERITE VEČ!

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply