Osebna in poslovna rast
Povej naprej!

Kako izbrati darilo

Kako izbrati darilo 

Mnogi se skozi vse leto sprašujejo kako izbrati darilo, ki ga bo obdarovanec sprejel z žarečimi očmi. Človeško je, da radi obdarujemo svoje drage in se razveselimo pozornosti. Tudi v obliki darila, ki ga prejmemo z njihove strani.

Dajanje in sprejemanje daril sta enako pomembna. Danes se bom osredotočila na podarjanje. Nekaj preprostih napotkov vam bo pomagalo, da boste letos z obdarovanjem zadeli žebljico na glavico.

Koga boste obdarili?

Najlažje je izbrati darilo za otroke. Ti so odprti in vam jasno povedo, česa si želijo. Kadar je na vrsti reklama na TV za njihovo najljubšo igračo ali na mizi katalog daril, otroci hitro povedo in pokažejo, česa si letos želijo za rojstni dan, Miklavža ali Božička.

Malce večji izziv je izbrati pravo darilo za odrasle ljudi. Še zlasti za tiste, ki imajo vsega dovolj, celo preveč, in še sami ne vedo natančno, kaj bi si podarili.

Preden se poženete za iskanjem najprimernejšega darila, se vprašajte kdo je človek, ki ga želite obdariti. Premislite, v čem uživa, kaj mu veliko pomeni in česa si iskreno želi. Prisluhnite osebi, ki ji boste nekaj podarili.

Vzemite si nekaj časa in se pogovorite s to osebo. Povabite jo na kavo, sproščeno klepetajte z njo, vprašajte kaj počne v zadnjem času. Med pogovorom poskušajte ugotoviti, kaj ji še manjka. Morda bo omenila nekaj, s čimer bi jo lahko prav vi razveselili.

Prisluhnite, sprašujte in poskušajte resnično razumeti, kaj je najpomembnejše zanj-o v tem času. Ob sproščenem pogovoru ljudje radi govorimo o svojih sanjah in željah. Včasih lahko nekoga preprosto vprašate česa si želi. Včasih pa je potrebno brati med vrsticami.

Kako veliko in kako drago darilo izbrati

Naj vas presenetim. Velikost in cena darila nista pomembni. Kadar izbirate darilo, se osredotočite na osebo in tisto, kar ima resnično rada. Presenečeni bi bili, kako nekdo ceni majhno, poceni ali celo zastonj darilo.

Eno od tistih »zastonj« daril je podarjeni čas. Ni čisto zastonj, saj je čas dobrina, ki je vsakomur primanjkuje. Pred kratkim sem se pogovarjala s starejšo gospo, ki mi je potožila nekako takole.

Počutim se osamljena in prav pogrešam otroke ali vnuke, ki bi večkrat prišli na obisk. Ob praznikih me obiščejo z lepimi darili, ki so zame pogosto čisto neuporabna. Po nepotrebnem zapravljajo denar zame. Vem, da so zaposleni, ampak jaz si želim le tega, da bi večkrat prišli ali me vsaj poklicali.

Vidite, kako preprosto je včasih nekoga razveseliti? Izziv je le, kako najti prosti čas, da to osebo obiščete tudi v dneh, ki ne veljajo za praznične. Ob žarečih očeh boste prejeli nekaj dragocenega tudi sami. Tista energija, ki se začne pretakati v trenutkih sreče, predstavlja neprecenljiv vir izpolnjenega življenja.

Primeri kako izbrati darilo

Naj navedem še nekaj simboličnih primerov kako izbrati darilo. 

Opazite, da nekoga zanima avto. Tej osebi skoraj zagotovo ne boste podarili sanjskega avtomobila. Ali pač? -:) Lahko pa ji podarite npr. darilni bon za gorivo, za avtopralnico, ji ponudite, da posesate njen avto ali kaj drugega, kar je pač primerno in dosegljivo.

Denimo, da se vaša prijateljica odloči za rekreacijo, kjer bo vsak dan prehodila 3, 5 ali pa 10 kilometrov. Ugotovite, da še nima zapestnice, s katero lahko meri srčni utrip in vrsto drugega. Takšna zapestnica je lahko zelo lepo darilo za to osebo.

Pri najboljši prijateljici opazite, da vsak mesec potroši več kot zasluži. Želi si, da bi »prišla skozi mesec« brez dolgov. Podarite ji mojo knjigo Denar – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati. Z njeno pomočjo bo uredila svoje osebne finance in rešila velik problem.

Zamislite si, da imate prijateljico, ki jo zanima npr. astrologija. Takšna oseba se bo zagotovo razveselila astrološke knjige, horoskopa, tečaja ali pa darilnega bona, ki ga bo uporabila za izbiro storitve ali učenje astrologije oz. tistega, kar bo sama izbrala.

V Moji Akademiji je od letos dalje na voljo novost, kjer lahko izberete darilni kupon v izbrani vrednosti. Pošljete ga lahko sebi ali osebi, ki jo želite razveseliti. V kolikor veste, da vam bo nekdo nekaj podaril, mu lahko poveste, naj vam letos podari darilni kupon. 

Tisti, ki prejme kupon, le-tega lahko koristi enkrat ali večkrat po svoji želji vse do porabe celotne vrednosti. Tako lahko nekoga (ali sebe) obdarite kar večkrat. Vsakokrat, ko si nekaj zaželi(te).

Zdaj imate dovolj idej, da boste lahko izbrali darilo, ki bo prižgalo žar v očeh. Zanima me, kaj najraje ali najbolj pogosto podarite? Povejte v komentarju spodaj. 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply