Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
vsakdo lahko privarčuje

Iz majhnega raste veliko

Iz malega raste veliko

Ste že kdaj poskusili privarčevati nekaj denarja s tem, da ste se za nekaj časa ali kar za vedno odrekli kakšni razvadi? Če tega še niste storili, boste danes presenečeni, koliko denarja lahko privarčujete na čisto preprost način.  

Kavico si doma skuhate za nekaj centov, v lokalu pa boste odšteli od eura naprej. No, običajno vas bo stala vsaj 1,50 €. Če jo »častite« še prijateljici ali nekaj prijateljem, začnite seštevati.

Pri kavi tako lahko vsak dan prihranite kar nekaj denarja. Podobno je s pivom, cigaretami in drugimi drobnimi razvadami. Te na prvi pogled ne stanejo veliko in vsakdo reče: »Ah, vsaj to si lahko privoščim.«.

Zamenjajte potrošniški kredit

Zdaj pa si zamislite drugačen scenarij. Verjetno boste presenečeni, ko vam povem, da s temi drobnimi, skoraj nevidnimi izdatki, lahko privarčujete za svoje želje, ki jih trenutno še kupujete z dragim potrošniškim kreditom.

Če vsak dan prihranite za eno kavico, za katero ste v preteklosti plačali 1,50 €, boste po mesecu dni (30 dni) privarčevali 45 €. Če se odpoveste dnevno zavojčku cigaret, ki stane 4,00 €, boste v mesecu dni privarčevali še 120 €. Skupaj tako v mesecu dni prihranite kar 165,00 €.

No, rekli boste, da to ni nič posebnega. Morda je, morda ni. Zdaj pa pomislite, da tak znesek privarčujete vsak mesec. V letu dni vam ostane kar 1,980 €. 1,980 € zato, ker boste popili manj kave in manj pokadili. Pa še bolj zdravi boste.

Pa se še malce poigrajva s številkami. Z letnim prihrankom 1,980 € nadaljujete še naslednja 4 leta. Po 5 letih se vam nabere že 9,900 €. Pri tem nisem upoštevala, da za svoj denar prejmete še malenkostne obresti.

Privoščite si tveganje, ali pa ne

Denar lahko naložite v  celo malce bolj tvegane, a zato bolj donosne naložbe. To je denar, ki bi ga tako ali tako porabili in vam od njega ne bi ostalo nič. Čeprav nisem pristaš tveganja, v tem primeru morda lahko naredite izjemo.

Vsekakor, četudi ne bi prejeli nič obresti ali donosov od denarja od kavice in škatlice cigaret na dan, bi po 5 letih imeli na računu skoraj 10,000 €. Tak znesek pa zadostuje že za nakup manjšega novega avtomobila in registracijo le-tega.

Večina od nas se nismo rodili bogatim staršem in nimamo bajno dobro plačanih služb. Marsikdo pravi, da ne zmore ničesar privarčevati. A, to ni res! Upam, da se zdaj strinjate z menoj.

Nehajte metati denar proč

Večina od nas zmore sestaviti mesečni proračun, se ga držati in privarčevati pri drobnih zadevah, za katere mečemo denar proč. Za to pa je potreben drugačen pogled nase, na svoje nakupovalne navade in življenjski slog.

Prav miselne naravnanosti, drugačnega pogleda nase in svoje življenje, poleg fokusa na urejene osebne finance, vas naučim v tečaju DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati. Za večino udeležencev velja, da to storijo skoraj ali povsem brez odrekanja.

Vpis v tečaj poteka v Moji Akademiji na povezavi tukaj. Prijavite se kar zdaj, da boste že jutri lahko začeli bolj smotrno ravnati s svojim denarjem in kmalu prišli do želenega finančnega stanja. Vse to boste prejeli za veliko manj kot zmorete v mesecu dni privarčevati. Znanje pa ostane večno!

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Uredite osebne finance

Knjiga DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati vsebuje praktične napotke za ravnanje z denarjem, kako se znebiti dolgov, ustvariti prihranke za preživetje v času krize in začeti varčevati za varno prihodnost.

Moji klienti, ki so sledili povsem enakim napotkom, so letno dodatno prihranili od 200€ do 4.500€.

PREBERITE VEČ!

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply