Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
neodvisnost in enakopravnost žensk

Dan žena – praznik žensk

Dan žena ni le nek praznik, ki si ga je nekdo izmislil. Temelji na resničnem prizadevanju pogumnih posameznic za osvoboditev in večjo enakopravnost žensk po vsem svetu. S tem pa lahko govorimo o svobodi in neodvisnosti, ki pomagajo k uresničevanju želja.  

Dan žena praznujemo 8. marca. To je dan oz. praznik, ki žal ni dela prost, a v sebi nosi močno sporočilo. Na tem mestu sem se vprašala, ali bi bil dela prost dan, če bi ga praznovali moški? Očitno ne, saj tudi dan mučenikov, ki sledi dnevu žena, ni dela prost dan. 

Tokratni članek pišem predvsem za ženske kot vzpodbudo, da se ustavite, razmislite in ustvarite lepše dni. Verjetno pa se bo v njem prepoznal in se morda celo strinjal z vsebino tudi marsikateri moški. 

Ženske veljamo za šibkejši spol. Bolj nežne, občutljive in čustvene smo od moških. No, vsaj na prvi pogled. Že sama zgradba našega telesa je praviloma bolj krhka od moške pojave. Seveda obstajajo tudi čuteči in senzitivni moški. Vendar splošno velja, da imamo ženske tu vodilno vlogo.

Pri svojem delu s klienti, zlasti z ženskami, opažam, da mnoge ostajajo v nezdravih odnosih le zaradi svoje finančne varnosti in udobja, ki jim ga tak odnos prinaša. Moški so praviloma bolj pogumni in lažje začenjajo novo pot, ko jim je "dovolj".

Za ženske velja, da močneje kot moški potrebujemo občutek varnosti. Ne le čustvene, pač pa tudi trdno oporo, ki jo lahko ponudi le trden in stabilen moški. Potrebujemo nekoga, na kogar se lahko zanesemo in se nanj v težkih trenutkih naslonimo. 

Dan žena, materialna in finančna varnost

Občutek varnosti za marsikatero žensko predstavlja prav finančna in materialna varnost. Spada med pogost razlog, zakaj si ženske poiščejo partnerja. Ne vse in ne vedno, a jih samo med znankami zlahka naštejem na vse prste ene roke. Zatem pa bi mi zmanjkalo rok. 

Materialno in finančno varnost v mnogih družinah še vedno v pretežni meri zagotavljajo moški. Drage dame, se zavedate, kako naporno breme nosijo takšni moški in kako takšni moški hrepenijo prav po toplini in nasmešku? 

Moški, ki prejme nežnost in toplino s strani ženske, se nikoli ne bo pritoževal, koliko njegova partnerica potroši za to ali ono. Takšen moški razume, da vodenje gospodinjstva stane. Pa tudi to, da si je potrebno privoščiti kaj za svojo dušo. 

Vem, da imate ogromno obvez, a je prav, da prispevate tudi k materialni in finančni varnosti partnerstva in družine. Če spadate med tiste, ki še ne znajo gospodarno ravnati z denarjem ali pa vam ga iz meseca v mesec zmanjkuje, je skrajni čas, da nekaj storite na tem področju.

Dan žena zgodovinsko predstavlja boj za neodvisnost in enakopravnost žensk. Obe, tako neodvisnost kot enakopravnost, sta ženskega spola. Zato nam naravno pripadata. Če spadate med tiste, ki tega dne ne praznujete, ga boste morda zdaj vzele za svojega.

Prve borke niso imele dobrih možnosti za uspeh, a so se borile za svoja prepričanja. Kljub slabim pogojem in slabi prognozi, so uspele v svojih prizadevanjih. Danes, v modernem svetu, imamo ženske ogromno možnosti za osebnostni razvoj, duhovno rast in finančno ter materialno neodvisnost.

Žal pa svojo pravico in dolžnost rade zanemarjamo in od moških pričakujemo čudeže. S tem jim pogosto nevede nalagamo dodatne obveznosti. Čeprav pogosto želimo dobro, s slabo voljo prilijemo olje na ogenj, ki hitro preraste v požar, kakršnega je težko pogasiti.

Zapisano na podlagi lastnih izkušenj

Mnoge ženske so dovolj modre, da svoje sposobnosti izkoriščajo in si uredijo lepo življenje. Zadovoljne so tako s svojim zasebnim življenjem, z odnosi v družini in imajo urejene finance. Za večino, ki jih poznam, žal trditev ne velja.

Ker se bliža praznik žena, vam predlagam, da si podarite darilo, ki vas bo osvobodilo spon nezadovoljstva. Vem, o čem govorim in vem, kako težko se je odločiti za svetlo prihodnost, ker sem bila v vaši koži. 

Prav zaradi lastnih izkušenj, na katere bi najraje pozabila, sem napisala priročnik, knjigo Denar – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati s podnaslovom Praktični vodnik do vaše finančne svobode.

Denar je po mojem prepričanju le eno od sredstev, ki vodi do svobode. Knjiga pa je namenjena osvoboditvi od dolgov in srečnejšemu življenju. Kajti, ko so finance urejene in na mestu, se izboljšajo tudi odnosi. Lažje se odločate, s kom in kako boste preživeli svoje dni. 

Čarobne paličice nimam. Na začetku je pogosto potrebno sprejeti nekaj omejitev, a kmalu postane lažje. Po določenem času (nekaj mesecev do nekaj let) lahko ponovno začnete trošiti za svoje želje in si ustvarite polno življenje. Hkrati pa varčujete za varno prihodnost. 

Prednosti finančne svobode

Ne glede na to, ali ste ženska ali moški, z gotovostjo trdim, da vam bo v življenju lažje, če boste naredili nekaj postopnih sprememb na področju vaših financ. Naj navedem le nekaj koristi urejenih osebnih financ. 

Znebili se boste stresa in slabe volje, ko pogledate v denarnico. Ustvarili boste boljše odnose in predvsem se boste lahko bolj svobodno odločali. Ne le glede družinskih zadev, pač pa tudi glede bivalnih pogojev, službe in plačila, ki si ga zaslužite za svoje delo.

Želim, da bi vam bil ta članek navdih za spremembo v vašem življenju. Če pa želite pohitriti odplačevanje dolgov, dodatno hitreje privarčevati nekaj denarja ali z njim ravnati bolj smotrno, imam navdih za unikatno darilo za dan žena ali dan mučenikov.

Podarite (si) knjigo Denar – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati, Praktični vodnik do vaše finančne svobode, sledite korak za korakom povsem konkretnim napotkom v njej, in si polepšajte življenje.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Uredite osebne finance

Knjiga DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati vsebuje praktične napotke za ravnanje z denarjem, kako se znebiti dolgov, ustvariti prihranke za preživetje v času krize in začeti varčevati za varno prihodnost.

Moji klienti, ki so sledili povsem enakim napotkom, so letno dodatno prihranili od 200€ do 4.500€.

PREBERITE VEČ!

Leave a Comment:

3 comments
Add Your Reply