Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
finančna svoboda

Prednosti finančne svobode

Prednosti finančne svobode

Ena od mojih najvišjih vrednot je svoboda. Ne le na finančnem področju, pač pa svoboda, da lahko delam, kar imam rada. Da živim z ljudmi, ki iz mene potegnejo najboljše, kar nosim v sebi. Da se lahko razvijam in opravljam poslanstvo, ki si ga sama izberem.

Ljudje velikokrat razmišljajo o finančni svobodi, vendar hkrati razmišljajo, da je denar dober ali slab, koristen ali nepotrebno zlo. Karkoli verjamete o denarju, se je oblikovalo tokom vašega življenja in vaših izkušenj. Prepričanje o denarju je vaše in spoštujem ga.

Kljub vsemu, vas povabim, da si pogledava skupaj kaj pravzaprav pomeni zame finančna svoboda. Morda imava podobne vrednote.

Vrsto let sem se brezbrižno vedla do denarja. Zaslužila sem dovolj, da sem ga lahko razmetavala. Nekaj za svoje želje, ogromno v dobrodelne namene. Po vseh plačanih davkih, ki gredo v dobro družbe, seveda.

Šele ob spoznavanju astrologije na moj, svojevrsten način, sem dojela, kaj v resnici meni pomeni denar. Sam po sebi mi ne pomeni nič. Popolnoma nič. Tisto, kar mi omogoča, pa je neprecenljivo. Zato danes pišem o prednostih finančne svobode.

5 glavnih prednosti finančne svobode

Svoboda

Omenila sem, da je prav svoboda razlog, zaradi katerega si prizadevam za finančno svobodo. Občutek, da lahko počneš, kar imaš rad, in sicer v trenutku, ko si tega zaželiš, je neprecenljiv. Ukvarjaš se ukvarjaš s tistimi zadevami, ki te napolnijo s srečo. Zame ni lepšega občutka.

Manj skrbi

Ljudje, ki imajo dovolj denarja, z lahkoto pokrivajo svoje finančne obveznosti. Saj veste, kako se nabirajo kupi položnic, kreditnih kartic in računov iz meseca v mesec. Tisti, ki se vsaj približa finančni svobodi, jih z lahkoto odplača. Ob tem mu ostane dovolj, da lahko tudi uživa v mnogih življenjskih radostih, ki jih v nasprotnem ne bi mogel doživeti.

Počnete, kar imate radi

Vrsto let so me starši, brat in sin na vsak način poskušali pregovoriti, da si poiščem službo. Verjetno bi lahko našla nekaj, kar bi z veseljem delala. Povsem pa sem prepričana, da si ne bi mogla ustvariti takšnega delovnika kot ga imam danes in početi natančno tega, kar najraje počnem. Če imate dovolj denarja, se lahko odločate kaj boste počeli in na kakšen način, kar je po mojem mnenju neprecenljivo.

Ukvarjanje s hobiji

V kolikor vaš najljubši hobi predstavlja sprehod v bližnji park ali gozd, skoraj ne potrebujete denarja zanj. Razen, če si zato privoščite npr. kvalitetno in drago obutev. Nekateri hobiji pa so zelo dragi. Finančna svoboda vam daje možnost, da se z njimi lahko ukvarjate.

Čas

Čas je ena izmed najbolj pravično razdeljenih dobrin med vse ljudi. Vsi ga imamo 24 ur vsak dan v letu. Pa vendar, če morate glavnino časa delati v službi ali poslu, zatem pa še doma, vam ga hitro začne primanjkovati.

Denar vam omogoča, da nekdo postori nekaj namesto vas, vi pa se namesto mnogih obveznosti lahko posvečate tistemu, kar vam ogreje dušo in telo.

Ni vse v denarju

Prednosti finančne svobode je še veliko več in vsak lahko najde svojo. Ko sem se v preteklosti vprašala, zakaj bi se sploh posvečala urejenim financam in poslušala nasvete svojega očeta, sem si v mislih predstavljala vse tiste zadeve, ki si jih želim, a se mi vztrajno izmikajo.

Ena neprecenljivih zadev je dober odnos s sinom. Saj se lahko pohvalim, da sva ga ustvarila, a se je precej skrhal v času, ko sem se po lastni neumnosti znašla v dolgovih. Pogrešala sem tisto spontanost in igrivost, ki sva jo gojila pred tem.

Moji starši bodo počasi potrebovali več pozornosti. Pred leti je moj oče hudo zbolel. Ker sem morala zelo veliko delati, sem bila hvaležna sinu, ki si je vzel čas in ga peljal k zdravniku oz. na specialistične preglede.

Hkrati sem imela slabo vest, ker tega nisem bila sposobna narediti sama. Ko se naslednjič zgodi kaj podobnega, želim imeti dovolj denarja, da lahko odpovem svoje delovne obveznosti in podarim svoj čas staršem.

Rada imam družino in bližino med nami. Obožujem naše piknike, ko nekaj spečemo na žaru in se nasmejimo mnogim dogodkom, ki smo jih doživeli od našega prejšnjega srečanja. Finančna svoboda daje možnost, da si vzamem čas zanje in poskrbim za prostor, kjer se bomo zabavali.

Seveda bi lahko napisala cel roman na temo finančne svobode. O vzponih in padcih, o tem, kaj storiti in česa se izogniti. V ta namen sem ustvarila tečaj z imenom DENAR – Kako se znebiti dolgov in začeti varčevati. Opis vsebine boste našli na povezavi tukaj.

V kolikor si želite urediti osebne finance, poiskati svoje finančne rezerve brez ali skoraj brez odrekanja ali preprosto začeti varčevati za uresničitev svojih želja, vas povabim v našo družbo, kjer boste korak za korakom uredili svoje osebne finance in začeli bolj uživati v življenju po svoji meri.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Uredite osebne finance

Knjiga DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati vsebuje praktične napotke za ravnanje z denarjem, kako se znebiti dolgov, ustvariti prihranke za preživetje v času krize in začeti varčevati za varno prihodnost.

Moji klienti, ki so sledili povsem enakim napotkom, so letno dodatno prihranili od 200€ do 4.500€.

PREBERITE VEČ!

Leave a Comment: