Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
Imate veliko želja?

Vaša letošnja največja želja

Vaša letošnja največja želja 

Praznovanje Novega Leta in z njim povezano veselje je za nami. Čas je, da se lotite načrtovanja, kaj bi radi praznovali čez manj kot leto dni.

Še vedno imate dovolj časa in energije, da uresničite eno ali več velikih želja, ki še spijo v vas. Za vas imam nekaj koristnih napotkov, ki jih lahko preprosto kopirate od mene in jih uporabite v svojem življenju.

Gre za načine, kako sama načrtujem svojo prihodnost in tako sama poskrbim za uresničenje svojih želja in ciljev.

Vrnite se v preteklost

Pri meni se vse začne že ob koncu leta. Če sami še niste naredili pregleda, kaj ste uresničili in kako zgleda vaše življenje, vam predlagam, da si vzamete nekaj časa.

Najboljši čas je običajno ob koncu tedna, ko se življenje nekoliko umiri in si večina od nas lahko vzame urico, dve ali ves dan za premišljevanje o sebi in o svojih željah.

Najprej si naredite kratek pregled najpomembnejšega, kar ste naredili v lanskem letu. Nekatere zadeve niso tako zelo pomembne za vas in jih lahko le obudite v spominu.

Druge so izjemnega pomena. Te se splača napisati na list papirja in jih shraniti. Predstavljajo temelje, na katerih boste gradili v prihodnosti.

Vaša največja želja in cilj

Nato si oglejte svoje življenje in se spomnite svojih želja. Nekatere boste z lahkoto uresničili že letos. Na uresničitev drugih boste morali malce počakati.

Vsekakor je za vas pomembno, da si nalijete čistega vina in si zastavite cilj, da boste uresničili nekaj že letos. Naj bo nekaj, kar vam veliko pomeni.

To željo si zastavite kot S.M.A.R.T. cilj. Na kratko naj ga pojasnim. Naj bo konkreten, merljiv, postavljen v sedanjosti, realen in popolnoma pozitiven. Takšen cilj boste lahko dosegli v zastavljenem času.

Predlagam vam, da si zastavite en cilj, nikakor ne več kot tri, saj se boste na enega, dva ali tri cilje lahko osredotočili. Včasih pa so celo trije preveč.

V mojem življenju se je izkazalo, da v primeru, ko sem si zastavila več pomembnih ciljev, nisem dosegla nobenega, dokler se nisem osredotočila na posameznega.

Preveč ciljev od vas zahteva uhajanje pozornosti, zato se lahko predolgo zdi, da nobenega ne boste uresničili.

Finančna želja ali cilj

En od mojih ciljev je finančne narave. Vrsto let že pišem mesečni proračun prejemkov in stroškov ter spremljam, kaj se godi z mojim denarjem.

Vsako leto si pripravim stanje svojega premoženja in čim bolj natančen načrt, kakor pač predvidevam, da se bo gibalo stanje mojega denarja.

Nato skozi vse leto spremljam svoje dohodke in porabo ter sproti prilagajam oboje nastali situaciji. Če si boste v tem letu tudi vi zastavili finančni cilj, vam toplo priporočam knjigo ali vpis v tečaj DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati.

V tečaju boste prejeli video posnetke s primeri in še bolj natančne napotke kot v knjigi, kaj storiti, da boste hitreje finančno zadihali. Primeren je za ljudi, ki se še vedno utapljajo v dolgovih, kot za tiste, ki nimajo dolgov, vendar bi radi začeli varčevati za varno prihodnost in udoben čas tudi po upokojitvi.

Vsi napotki so preizkušeni v mojem življenju in v praksi pri delu s klienti. Vsakdo, ki se je odločil za finančno preobrazbo doslej, je privarčeval veliko več kot je plačal svetovanje. Zato vem, da boste z odločitvijo prihranili tudi vi, če boste le sledili napotkom iz tečaja.

Katera sprememba vam bo prinesla uresničenje vaših želja

Predlagam vam, da razmislite o svojem življenju in o tem, katera sprememba bi vam lahko najbolj koristila, če bi jo uresničili že letos. Nato pa si jo zastavite kot svoj cilj in se potrudite, da jo boste dosegli.

Želim, da bi si to leto zapomnili kot lepo, prijazno in polno uresničenih želja.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Uredite osebne finance

Knjiga DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati vsebuje praktične napotke za ravnanje z denarjem, kako se znebiti dolgov, ustvariti prihranke za preživetje v času krize in začeti varčevati za varno prihodnost.

Moji klienti, ki so sledili povsem enakim napotkom, so letno dodatno prihranili od 200€ do 4.500€.

PREBERITE VEČ!

Leave a Comment:

3 comments
Add Your Reply