Osebna in poslovna rast
Povej naprej!

Tečaj Denar – Kako se znebiti dolgov in začeti varčevati

Knjiga o denarju

Denar v vaše življenje ne prinaša le omejitev. Omogoča vam občutek svobode, da lahko počnete tisto, kar želite takrat, ko želite.  ​

V tečaju Denar - Kako se znebiti dolgov in začeti varčevati boste našli konkretne napotke in primere, kako se boste znebili dolgov in začeli varčevati. Če že imate knjigo z istim naslovom, boste v tečaju našli video posnetke, mnoge pripomočke in dodatne namige, kako brezskrbno zaživeti. 

Tečaj je pripravljen kot vodnik, ki vas korak za korakom vodi od zadolženosti do finančne svobode. Razumeli boste, katere navade vas vodijo v zadolževanje. Nato jih boste postopoma spremenili. Naučili se boste bolj gospodarno ravnati z denarjem. Sprva se boste osredotočili na odplačevanje dolgov. Po odplačilu teh, boste začeli varčevati. 

Vsi napotki so pripravljeni tako, da se vam ne bo potrebno odreči ničemur, kar potrebujete. Za krajši čas se boste sicer morali odreči nekaterim željam, ki vas vodijo v zadolževanje. Tako boste ustvarili prihranke. Del jih boste namenili svoji finančni varnosti.

Z delom prihrankov pa si boste že kmalu lahko privoščili tisto, kar si želite. Svoje želje boste izpolnili s privarčevanim denarjem in si vam zanje ne bo potrebno več izposojati dragih posojil pri bankah. Običajno med željami ljudje navajajo počitnice, avto in hišo. Nekaterim več pomenijo polne omare oblek in čevljev, nov smučarski komplet, kolo ali preprosto več prostega časa. 

Morda boste imeli podobne rezultate kot Mojca, ki mi je poslala naslednje mnenje o tečaju: 

Draga Irena, zgodilo se je nekaj neverjetnega! Včeraj sem se vpisala v tvoj tečaj o denarju in že danes (drugi dan!) imam profit od tečaja. Šla sem v trgovino in nameravala nekaj impulzivno kupiti. Potem pa sem v glavi zaslišala tvoj prijazen glas: "Ali res to potrebuješ?". Vedela sem, da si želim, ampak se bo nabiral prah in nisem kupila. Namesto tega sem odšla na banko, odprla varčevalni račun in položila denar na račun. Zdaj imam prvič v življenju svoj varčevalni račun! Najlepša hvala. Jaz sem čisto navdušena in sem te že priporočila dvema prijateljicama. Mojca

Vsebina tečaja 

Navajam glavno vsebino tečaja, ki je razdeljen na 18 lekcij. Z miško kliknite na puščico ali na ime. Odprlo se vam bo dodatno okno s kratkim opisom vsebine. 

Uvod v tečaj Denar - Kako se znebite dolgov in začnete varčevati

Denar, potrebe in želje

7 korakov za osvoboditev od dolgov in finančno stabilnost

Varčevanje

Koraki do finančne trdnosti - ko ste se že znebili dolgov

Namigi za hitrejše varčevanje

Ideje za iskanje dodatnega dela

Koliko stane vaš avto

Otrokova žepnina

Denar, komunikacija in odnosi

Investiranje

Astrologija, horoskop in denar

Zakon izmenjave

Kako vpliva vaša finančna stabilnost na druge

Povzetek tečaj in zaključek

Odgovori na vaša vprašanja in motivacija v okviru dodatnega mentorstva

Kaj boste prejeli?

Video posnetki

Vrsto koristnih, praktičnih pripomočkov

Neomejen doživljenjski dostop

Brezplačne dopolnitve in nadgradnja tečaja

Za koga je tečaj primeren?

Ste zadolženi in si želite čim prej zmanjšati svoj dolg. Postopoma se ga boste popolnoma znebili, in sicer veliko hitreje kot predvidevam, da ga zmanjšujete zdaj. 

Želite si začeti varčevati, ampak ne veste kje začeti. 

Niste pretirano varčni in sproti porabite celo plačo. Radi pa bi imeli višje prihranke. 

Hitro vas premamijo impulzivni nakupi, za katere vam je kasneje žal. 

Niste zadolženi, a nimate nič ali skoraj nič privarčevanega denarja.  ​

Spoznali boste, da si lahko privoščite več  z lastnimi prihranki, če le imate dokaj normalne dohodke in boste upoštevali napotke. Hkrati, ko boste varčevali za uresničitev svojih želja, lahko začnete varčevati tudi za varno prihodnost in udobno starost.

Moji klienti, ki so sledili povsem enakim napotkom, kot jim boste sledili v tečaju, so se dolgov znebili v nekaj mesecih do v nekaj letih. Letno so prihranili od 200 € do 4.500 €. Prepričana sem, da boste imeli podobne prihranke tudi vi, če boste naredili, kar vam svetujem v tečaju. 

Za koga tečaj ni primeren?

Tečaj ni primeren za ljudi, ki so vajeni kriviti druge za svoj neuspeh.

Ni primeren za tiste, ki niso pripravljeni narediti popolnoma nobene spremembe, da bi zaživeli bolj srečno. 

Do sedaj še nisem imela klienta, ki bi živel od socialne podpore ali podobno nizkih dohodkov (nekaj 100 €). V takšnem primeru si ne znam predstavljati drugačnega odgovora, kot poiskati dodatno zaposlitev za vsako ceno in še bolj zategniti pas.

Nasvete boste tudi v takšnih primerih lahko v celoti upoštevali in dobili precej idej, kako se lotiti finančne preobrazbe. Preden se odločite za vpis, se morate zavedati da so lahko ukrepi zelo boleči za vas, če želite doseči cilj. Verjamem pa, da vam bo uspelo, zlasti, če boste sledili napotkom za dodaten zaslužek.  

Mnenja slušateljev in klientov, ki so na lastni koži izkusili koristi napotkov, ki jih podajam v tečaju

Irena hvala za lep in zelo uporaben tečaj. Dodala bi pa svoje mnenje, da bi moral bit tak tečaj obvezen del učnega programa že v osnovni šoli! Finančna nepismenost marsikoga v življenju zelo tepe in veliko jih sploh ne ve, da finančna pismenost sploh obstaja. Manuela
To, kar ste me naučili glede ravnanja z denarjem, bi morali učiti v osnovni šoli. Priporočam vas vsem prijateljem in znancem. Barbara
Počaščena sem, ker ste me prosili za mnenje glede sodelovanja z vami. Povem lahko, da uživam ob vsakem stiku z vami, čeprav mi je bilo na prvih posvetih težko sprejeti nov način razmišljanja. Ko sem sprejela vaše nasvete, se je zgodil čudež. Do sedaj sem v 6 mesecih odplačala za 800 € dolgov več kot bi jih, če vas ne bi spoznala. Hvala. Saša
Irena, najlepša hvala za pomoč. V osmih mesecih sem ustvarila 1.000,00 € rezerve denarja in se dodatno znebila 187 € limita na računu. Nadaljevala bom z zmanjševanjem ostalih dolgov. 

​Kako se vpisati?

Tečaj poteka preko spleta, zato se vpišite vanj v Moji Akademiji na povezavi tukaj. Dokončajte vpis in sledite napotkom na ekranu ter preko e-pošte.