Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
Kulturni dan

Knjige, kultura, Prešernov dan in spomini

Knjige, kultura, Prešernov dan, spomini

Slovenski kulturni praznik ali Prešernov dan zaznamujejo tudi knjige. Praznujemo ga 8. februarja, in to že od leta 1946.

V današnjem razmišljanju se bom vrnila v preteklost. Z namenom. Morda boste lahko potegnili vzporednico s tem, kaj je izdaja knjige sprožila pri meni.

Nato pa poiskali nekaj, česar si še ne upate, še ne znate ali še ne morete narediti, a bi lahko naredilo preboj v vašem življenju.

Mnogo Slovencev se praznika sicer najbolj veseli, ker je dela prost dan in ni potrebno oditi v službo ali v šolo.

Otroci se sicer nekoliko zmrdujejo nad prisilo ob kakšni proslavi ali obisku hrama kulture, a so presrečni, ker na ta dan ni spraševanja. Včasih pa je tudi kakšna domača naloga manj na programu.

Velika želja – napisati knjigo

Ob prazniku kulture, se vračam v spomine iz mladosti, ko sem si neznansko želela napisati knjigo. Pravzaprav je takrat v mojih mislih nastajal roman, ki ga nikoli nisem prenesla na papir. 

V tistih socialističnih časih, ko sem odraščala in imela neznansko voljo do pisanja, so bile naše možnosti zelo omejene. Če nisi poznal »ta-pravih« ljudi, si nisi mogel niti predstavljati, kako bi lahko izdal npr. knjigo.

Ljudje so se mi ob moji želji posmehovali. Osnutek mojega prvega romana, ki sem ga začela pisati pri 13-ih letih, je končal pod ognjenimi zublji v peči. Še marsičesa drugega nisi mogel uresničiti brez pravih poznanstev. Verjetno tudi brez iznajdljivosti in železne volje tudi ne.

No, pa saj je podobno kot danes, kajne? Z razliko, da si danes sami lahko ustvarimo veliko boljše možnosti kot v diktatorskem režimu. Zanje so potrebni  zavezanost, pogum, železna volja in potrpežljivost.  

Premagovanje omejujočih prepričanj

Svoje omejujoče prepričanje glede pisanja in založništva sem začela premagovati šele leta 2003, ko sem začela namerno prepisovati zapiske astroloških predavanj na računalnik. Z leti sem jih predelala in prilagajala temu, kar sem spoznala v praksi.

Nato je, zdaj že davnega leta 2005, po njihovi predlogi njih začel nastajati Učbenik za osnove astrologije, ki je leto zatem izšel v samozaložbi v knjižni obliki.

V življenju sem naredila ogromno premikov in se lahko pohvalim z marsikaterim uspehom, a prav to knjigo štejem kot enega od mojih največjih dosežkov. 

Nikakor si tega naziva ne zasluži v smislu finančnih učinkov. Knjige v Sloveniji se, žal, brez odličnega marketinga in ogromnih vložkov v reklamo, ki si jih mali avtorji ne moremo privoščiti, slabo prodajajo. A, ta knjiga je prav pred letom dni doživela že tretjo izdajo z nekaj ponatisi.

Na tako majhnem trgu in precej majhnem zanimanju za astrologijo, predstavlja odskočno desko v mojem dojemanju, da morda le imam kaj povedati tudi drugim ljudem. Dala mi je samozavest, da sem začela pisati tudi druge knjige.

Za prvim učbenikom je nastala cela zbirka gradiv, ki jih uporabljamo kot učno gradivo na astroloških tečajih. Po njihovi predlogi je nastala knjiga Skrivnostni svet Luninih men in mrkov, ki govori o Luni, mrkih in premagovanju občutljivosti pod vplivom Lune. 

Po skoraj desetletju od izdaje prve knjige sem leta 2015 uspela zbrati sredstva za izdajo knjige DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati. To je praktični priročnik z nasveti za ravnanje z denarjem. Govori o osebnih financah, ki bi jih moral urediti prav vsakdo od nas.

Napisana je po nasvetih mojega očeta, nadgrajena z lastnimi spoznanji v času, ko sem se znašla v hudi finančni stiski in skoraj bankrotirala. Vse, kar sem v knjigi zapisala, sem uporabila tudi sama pri premagovanju svojih finančnih težav, zato verjamem, da bo koristila tudi vam. 

Kaj počnem v zadnjem času

Večino svojega časa posvečam nadgradnji in preoblikovanju spletnih tečajev, ki potekajo v Moji Akademiji. V lanskem letu je Moja Akademija zahtevala veliko časa in pozornosti, da je lahko zaživela.

Zatem pa so se vrstile nadgradnje in izboljšave za lažji in bolj enostaven dostop do tečajev in knjig. Z razvojem izobraževalnega portala so se pojavljale nove ideje, tudi v obliki nagrajevanja zvestobe udeležencev tečajev in bralcev mojih knjig. 

Pripravila sem in uredila več sto posnetkov predavanj, izvedla vrsto webinarjev (predavanj preko interneta) in reorganizirala svoje delovnike, da bi lahko izdala še kakšno knjigo. Pravkar nastaja knjiga o razlagi horoskopa, ki si jo želim izdati med marcem in majem letos. 

Knjige na izobraževalnem portalu Moja Akademija

V lanskem letu sem uspela uresničiti veliko željo, in sicer ustvariti izobraževalni portal, na katerem je mogoče ponuditi tudi e-knjige. Poimenovala sem ga Moja Akademija in srčno si želim, da bi postal vaše središče znanja za srečo in uspeh.

Za izdajo e-knjig sem se odločila, ker imam skoraj končanih vsaj 20 knjig in delovnih zvezkov s področja astrologije, osebne rasti in poslovne uspešnosti. Večino od njih že nekaj časa uporabljamo kot gradiva na tečajih in še vedno jih dopolnjujem. Zavedam se, da obstaja mnogo ljudi, ki se v tečaj ne želijo vpisati, bi si pa želeli uporabiti kaj od zapisanega v njih.

Počasi, korak za korakom in kolikor mi bo čas dopuščal, jih bom predelala v e-knjige oz. e-priročnike. S pomočjo zvestih bralcev in, upam, mnogih novih, jim bomo vsi skupaj vdahnili življenje. Nato pa bodo zagotovo na voljo tudi sredstva za tiskane izvode.

Zmaga duha nad omejejujočimi okoliščinami

Po svoji duši sem še vedno upornica proti omejujočim okoliščinam in podjetnica, ki uživa v svojem delu in poslanstvu pomagati ljudem postati najboljša verzija sebe. Z veseljem jih vodim do več sreče in uspeha po njihovi meri. 

Običajno v prazničnih dneh med tednom delam in kaj novega premaknem v mojem mikro podjetju. Letos prihaja podaljšan vikend. Izkoristila ga bom za dokončanje nekaj poglavij v novi knjigi, da bo čimprej prispela do vas. 

Ob tej priliki se vam na tem mestu najlepše zahvalim, če ste že kupili in prebrali kakšno od mojih knjig.  Verjamem, da ste v njej našli marsikaj koristnega in zanimivega zase. Zelo sem vam hvaležna, saj ste mi in mi še boste s svojim zaupanjem pomagali izdati naslednjo.

V kratkem prihaja Valentinovo, dan žena, materinski dan, ves čas pa se vrstijo rojstni dnevi. V kolikor še nimate nobene moje knjige, si izberite kakšno ali jo komu podarite ob prazniku ali pa kar tako, ker ga imate radi. 

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply