Osebna in poslovna rast
Povej naprej!
Kulturni dan

Knjige, kultura, Prešernov dan in spomini

Knjige, kultura, Prešernov dan, spomini

Slovenski kulturni praznik ali Prešernov dan zaznamujejo tudi knjige. Praznujemo ga 8. februarja, in to že od leta 1946.

V današnjem razmišljanju se bom vrnila v preteklost. Z namenom. Morda boste lahko potegnili vzporednico s tem, kaj je izdaja knjige sprožila pri meni.

Nato pa poiskali nekaj, česar si še ne upate, še ne znate ali še ne morete narediti, a bi lahko naredilo preboj v vašem življenju.

Mnogo Slovencev se praznika sicer najbolj veseli, ker je dela prost dan in ni potrebno oditi v službo ali v šolo.

Otroci se sicer nekoliko zmrdujejo nad prisilo ob kakšni proslavi ali obisku hrama kulture, a so presrečni, ker na ta dan ni spraševanja. Včasih pa je tudi kakšna domača naloga manj na programu.

Velika želja – napisati knjigo

Ob prazniku kulture, se vračam v spomine iz mladosti, ko sem si neznansko želela napisati knjigo. Pravzaprav je takrat v mojih mislih nastajal roman, ki ga nikoli nisem prenesla na papir.

V tistih socialističnih časih, ko sem odraščala in imela neznansko voljo do pisanja, so bile naše možnosti zelo omejene. Če nisi poznal »ta-pravih« ljudi, si nisi mogel niti predstavljati, kako bi lahko izdal npr. knjigo.

Ljudje so se mi ob moji želji posmehovali. Osnutek mojega prvega romana, ki sem ga začela pisati pri 13-ih letih, je končal pod ognjenimi zublji v peči.

Še marsičesa drugega nisi mogel uresničiti brez pravih poznanstev. Verjetno tudi brez iznajdljivosti in železne volje ne.

No, pa saj je podobno kot danes, kajne? Z razliko, da si danes sami lahko ustvarimo veliko boljše možnosti kot v diktatorskem režimu. Zanje so potrebni  zavezanost, pogum, železna volja in potrpežljivost.  

Premagovanje omejujočih prepričanj

Svoje omejujoče prepričanje sem začela premagovati šele leta 2003, ko sem začela namerno prepisovati zapiske astroloških predavanj na računalnik. Z leti sem jih predelala in prilagajala temu, kar sem spoznala v praksi.

Nato je, zdaj že davnega leta 2005, po njihovi predlogi njih začel nastajati Učbenik za osnove astrologije, ki je leto zatem izšel v samozaložbi v knjižni obliki.

Čeprav sem v življenju naredila ogromno premikov in se lahko pohvalim z marsikaterim uspehom, prav to knjigo štejem kot enega od mojih največjih dosežkov.

Nikakor si tega naziva ne zasluži v smislu finančnih učinkov. Knjige v Sloveniji se, žal, brez odličnega marketinga in ogromnih vložkov v reklamo, ki si jih mali avtorji ne moremo privoščiti, slabo prodajajo. A, ta knjiga prav v tem času doživlja že tretjo izdajo.

Na tako majhnem trgu in omejenem zanimanju za astrologijo, predstavlja odskočno desko v mojem dojemanju, da morda le imam kaj povedati tudi drugim ljudem. Dala mi je samozavest, da sem začela pisati tudi druge knjige.

Za prvim učbenikom je nastala cela zbirka gradiv, ki jih uporabljamo kot učno gradivo na astroloških tečajih.

Z leti sem uspela zbrati sredstva za izdajo knjige DENAR – Kako se znebite dolgov in začnete varčevati. Nato še za Skrivnostni svet Luninih men in mrkov. V prihodnosti pa verjamem, da še za marsikatero drugo.

Knjige na izobraževalnem portalu Moja Akademija

V letošnjem letu sem uspela uresničiti veliko željo, in sicer ustvariti izobraževalni portal, na katerem je mogoče ponuditi tudi e-knjige. Poimenovala sem ga Moja Akademija in srčno si želim, da bi postal vaše središče znanja za srečo in uspeh.

Za izdajo e-knjig sem se odločila, ker imam skoraj končanih vsaj 20 knjig in delovnih zvezkov s področja astrologije, osebne rasti in poslovne uspešnosti. Na žalost jih še ne morem predelati v tiskane knjige. V relativno hitrem času pa lahko zaživijo v e-obliki.

Večino od njih že nekaj časa uporabljamo kot gradiva na tečajih in še vedno jih dopolnjujem. Zavedam se, da obstaja mnogo ljudi, ki se v tečaj ne želijo vpisati, bi si pa želeli uporabiti kaj od zapisanega v njih.

Počasi, korak za korakom in kolikor mi bo čas dopuščal, jih bom predelala v e-knjige oz. e-priročnike. S pomočjo zvestih bralcev in, upam, mnogih novih, jim bomo vsi skupaj vdahnili življenje. Nato pa bodo zagotovo na voljo tudi sredstva za tiskane izvode.

Zmaga duha nad omejevalnimi okoliščinami

Po svoji duši sem še vedno upornica proti okoliščinam in podjetnica, ki uživa v svojem delu in poslanstvu, ki ju uresničujem s svojim delom. Običajno na praznične dni v sredini tedna delam in kaj novega premaknem v podjetju. Letos bo drugače.

Ob vsem, kar mi je uspelo skoraj brez pomoči postaviti na noge v zadnjih letih, bom letošnjih kulturni praznik praznovala kot zmago duha nad omejevalnimi okoliščinami.

Podobno priporočam tudi vam, ker ste zagotovo kaj novega ustvarili v zadnjem letu dni.

In… Ne, nisem pozabila na vas. Vedno ste nekje v moji bližini.

Ob tej priliki se vam na tem mestu najlepše zahvalim, če ste že kupili in prebrali kakšno od mojih knjig.  Zelo sem vam hvaležna, saj ste mi in mi še boste s tem pomagali izdati naslednjo.

Hvala tudi vam, ki berete e-novičke in me skozi vse leto vzpodbujate z lepimi mislimi. Kakšno lahko zapišete tudi v komentarju spodaj. Vesela je bom.

About the Author Irena Stopar

Ljudem pomagam postati najboljša verzija sebe. S tem postanejo bolj srečni in uspešni ter zaživijo življenje po svoji meri.

follow me on:

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply